Ποιο είναι το όνομα του Συνδυασμού του Πανουργιά Παπαϊωάννου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 08:42 Ποιο είναι το όνομα του Συνδυασμού του Πανουργιά Παπαϊωάννου

Τι συμβολίζει το λογότυπο του Συνδυασμού και τι αναφέρεται στη διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση της νέας δημοτικής παράταξης, που φέρει το όνομα «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία», με επικεφαλής τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα και η ιδρυτική διακήρυξη και το λογότυπο του Συνδυασμού, το οποίο  έχει απεικόνιση του εμβληματικού Κάστρου της Λαμίας με βέλη που δείχνουν προς
τα πάνω συμβολίζοντας την ανάπτυξη. Οι έντονες γραμματοσειρές τονίζουν τη δυναμική της παράταξης, ενώ τα χρώματα συμβολίζουν την πολυσυλλεκτικότητά της.

Δείτε βίντεο με την παρουσίαση του λογότυπου:

Διαβάστε και την ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης.

H Λαµία δεν είναι απλώς ο τόπος µας.  

∆εν είναι µόνο η πόλη στην οποία ζούµε και εργαζόµαστε. Αλλά είναι µια  περιοχή µε σπουδαία ιστορία που διαµόρφωσε τον χαρακτήρα και την  ταυτότητα των ανθρώπων της, προσφέροντάς τους ένα σταθερό σηµείο  αναφοράς.  

Η Λαµία είναι το πάθος µας. Είναι το σπίτι µας. Είναι ο σκοπός για τον  οποίο θέλουµε να αφιερώσουµε τη δηµιουργικότητα και το µεράκι µας.  Σήµερα, µέσα από αυτήν την ιδρυτική διακήρυξη, θέλουµε να σας  µιλήσουµε γι΄ αυτό το πάθος, θέλουµε να σας καλέσουµε να φανταστoύµε  µαζί την πόλη µας αλλιώς, θέλουµε να σας περιγράψουµε το όραµά µας  για τον δήµο και να σας προσκαλέσουµε να το κάνετε δικό σας. Θέλουµε  να γίνουµε όλοι µία ∆ύναµη για το καλό αυτού του τόπου.  

Ο δήµος που εµείς οραµατιζόµαστε είναι σύγχρονος, ανοιχτός και  εξωστρεφής.  

Ένας δήµος µε µια ζωντανή τοπική οικονοµία, που θα προσελκύει  επενδύσεις και επισκέπτες όλο τον χρόνο, µε σύγχρονες υποδοµές, νέες και  καλές θέσεις εργασίας.  

Ένας δήµος ανθρώπινος για τις οικογένειες, τα παιδιά, τους νέους, αλλά  και προσβάσιµος στους συµπολίτες µας µε αναπηρίες.  

Ένας δήµος ασφαλής, που θα θωρακίζεται ουσιαστικά απέναντι στο  έγκληµα, την ανοµία και την παραβατικότητα.  

Ένας δήµος βιώσιµος, µε σεβασµό στο περιβάλλον, που θα θέτει ως  προτεραιότητα την προστασία των φυσικών του µνηµείων και τη  διαχείριση των φυσικών του πόρων.  

Ένας δήµος «έξυπνος» και πρωτοπόρος στην ψηφιακή διακυβέρνηση, µε εφαρµογές και υπηρεσίες που θα λειτουργούν προς όφελος του πολίτη.  

Ένας δήµος µε ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωµα, που θα µετατρέψει τον  τόπο µας σ' ένα νέο πολιτιστικό προορισµό και πόλο έλξης για κατοίκους  κι επισκέπτες.  

Ένας δήµος ανοιχτός που θα τους αγκαλιάζει όλους, χωρίς  αποκλεισµούς, που θα κοιτάζει µπροστά και δεν θα βολεύεται στην  αδράνεια.  

Ένα δήµος, όπου ο δήµαρχος και το δηµοτικό συµβούλιο θα λειτουργούν  µε συνέπεια, µετρήσιµα αποτελέσµατα και διαφάνεια, λογοδοτώντας  στους πολίτες, ώστε όλοι να γνωρίζουν πού πηγαίνει το κάθε ευρώ που  µπαίνει στα ταµεία.  

Ένας δήµος που θα στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, θα προάγει  την κοινωνική αλληλεγγύη και θα θωρακίζει την κοινωνική συνοχή, για να  µη µένει κανείς πίσω.  

Ένας δήµος για όλες τις Λαµιώτισσες και όλους τους Λαµιώτες.

Όµως, η πραγµατικότητα που όλοι ζούµε σήµερα είναι τελείως  διαφορετική. Ο δήµος Λαµιέων έχει µετατραπεί σε έναν τόπο χαµένων  ευκαιριών. Προχωρά χωρίς προσανατολισµό, χωρίς πυξίδα, χωρίς  καπετάνιο.  

Κάθε µέρα που περνά, βυθίζεται ακόµη περισσότερο στην εσωστρέφεια και στη στασιµότητα.  

Οι παραγωγικές του δυνάµεις µειώνονται. Οι νέοι φεύγουν, ενώ όσοι  µένουν, δίνουν αγώνα ενάντια στην παραίτηση.  

Την ίδια στιγµή, άλλοι περιφερειακοί δήµοι της χώρας προχωρούν  µπροστά. Εκσυγχρονίζονται, µετασχηµατίζονται, καινοτοµούν για να  ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές προκλήσεις του αύριο.

Αξιοποιούν ανθρώπους και σύγχρονα κοινωνικά εργαλεία.  

Σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές. Επενδύουν στα συγκριτικά  πλεονεκτήµατά τους. Ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν από το µέλλον.  

Γι’ αυτό σήµερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Λαµία χρειάζεται ένα τολµηρό άλµα  προς τα εµπρός. Μια αποφασιστική αλλαγή πορείας, για να νικήσουµε τη  φθορά και να γίνουµε σηµείο αναφοράς για την Κεντρική Ελλάδα και τη  χώρα.

Η αυτοδιοικητική παράταξη που ιδρύουµε, φιλοδοξούµε να επιτελέσει  αυτόν ακριβώς τον ρόλο.  

Να γίνει ο καταλύτης που θα ενώσει δυνάµεις, αγωνίες, διεκδικήσεις γύρω  από ένα κοινό όραµα.  

Απλώνοντας το χέρι στους νέους µας για να µείνουν και να δώσουν ξανά  ζωή στον τόπο τους, στους επιχειρηµατίες και ελεύθερους επαγγελµατίες που θέλουν να προχωρήσουν µπροστά, στους νέους γονείς που  ονειρεύονται µια άλλη πόλη για τα παιδιά τους, στους αγρότες και τους  κτηνοτρόφους που όλο και λιγοστεύουν, παλεύοντας να τα βγάλουν πέρα,  παρά τις µεγάλες δυσκολίες, στους ηλικιωµένους, στους γονείς µας, που αξίζουν αξιοπρέπεια και ευγνωµοσύνη για όσα µας παρέδωσαν.  

Ώστε όλοι µαζί, να κοιτάξουµε το µέλλον κατάµατα, χωρίς φόβο και χωρίς  άλλες δικαιολογίες.  

Να γίνουµε µια «∆ύναµη Ανάπτυξης» για τον δήµο Λαµιέων, η οποία θα  γεννήσει ένα νέο κύµα αισιοδοξίας, προοπτικής και ελπίδας.  

Γιατί ο τόπος µας, η Λαµία και τα χωριά µας, έχει ιστορία, έχει παράδοση,  έχει χαρακτήρα.  

∆ικό µας χρέος είναι να διαµορφώσουµε τη σύγχρονη ταυτότητά του,  αξιοποιώντας το πιο πολύτιµο κεφάλαιο που διαθέτει:  

τους ανθρώπους του.  

Τα δικά µας «παράσηµα» δεν είναι κοµµατικά. Είναι οι γνώσεις, η επιµονή  και οι ικανότητές µας. Είναι το αποτύπωµα που έχουµε αφήσει στην  τοπική κοινωνία, που µαρτυρά την αγάπη µας για αυτήν.  

Κυρίως όµως, είναι η βαθιά µας πίστη ότι το µέλλον της Λαµίας δεν είναι  µια υπόθεση των λίγων. Κάποιων που αποφασίζουν και υπογράφουν  πίσω από κλειστές πόρτες, έχοντας το βλέµµα αποκλειστικά στραµµένο  στην προσωπική τους ανέλιξη.  

Είναι υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας και των ανθρώπων της.  Είναι ο δικός µας συλλογικός αγώνας.  

Είναι ο αγώνας όλων µας για ένα µέλλον µε ευηµερία, νέες ευκαιρίες και  µια καθηµερινότητα µε αξιοπρέπεια.  

Για µια νέα πορεία ελπίδας, ευθύνης, προοπτικής και ανάπτυξης.   

Χωρίς πισωγυρίσµατα, αλλά προχωρώντας µόνο µπροστά. Με δύναµη και πίστη ότι όλες και όλοι µαζί, µπορούµε να τα καταφέρουµε.  

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση