Γιάννης Αποστόλου: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω. Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας ποτέ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 09:14 Γιάννης Αποστόλου: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω. Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας ποτέ»

Τον παρακολουθήσαμε συγκινημένο να απευθύνεται στους δημότες της ανατολικής Φθιώτιδας, που τον τίμησαν με την παρουσία τους  κατά εκατοντάδες, την βραδιά παρουσίασης της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού, «Μαζί Μπορούμε», λέγοντάς τους: «είναι από τις βραδιές που θα θυμάμαι για πάντα» και να δεσμεύεται «κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω, πως δε θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας ποτέ».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, με περίσσια  εμπειρία από την  ανελλιπή παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά και με τις επαγγελματικές γνώσεις που διαθέτει στη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στην αποτελεσματικότητά του στον σχεδιασμό και ολοκλήρωση έργων, δηλώνει έτοιμος όσο ποτέ, να αναλάβει τα ηνία του Δήμου και να τον εκπροσωπήσει με σοβαρότητα, μαχητικότητα αλλά και διάθεση διεκδίκησης .

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το LamiaReport συνάντησε τον Γιάννη Αποστόλου και συζήτησε μαζί του για το όραμά του για τη Στυλίδα και τα σχέδια του για την επανεκκίνηση του Δήμου, περιγράφει τους τομείς στους οποίους θεωρεί πως απέτυχε η Βιργινία Στεργίου κατά τη διάρκεια της θητείας της, αλλά μιλάει και για την αντιπολίτευση που άσκησε η παράταξή του τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο Γιάννης Αποστόλου αποκαλύπτεται και μας περιγράφει τα  χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του, δηλώνει περήφανος για τους «135 αξιόλογους, ηθικούς και υπέροχους ανθρώπους που συμμετέχουν στην προσπάθεια να πάμε τον Δήμο μας μπροστά, να τον κάνουμε να αλλάξει σελίδα».

Συνέντευξη:

LR: Ποιο είναι το όραμά σας για τη Στυλίδα; Σας ακούμε συχνά να μιλάτε για επανεκκίνηση του Δήμου.

ΑΠ: Δεν μιλάμε μόνο για την επανεκκίνηση του Δήμου. Εγγυόμαστε την επανεκκίνηση του Δήμου Στυλίδας. Πιστεύω στον ανθρώπινο παράγοντα και στην Επανεκκίνηση λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου αξιοποιώντας σωστά το ανθρώπινο δυναμικό. Επανεκκίνηση στην υλοποίηση όλων των μικρών έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών. Επανεκκίνηση στην υλοποίηση των έργων, που σήμερα δυστυχώς βρίσκεται στο 3%, δίνοντας ώθηση στην εκτέλεση των έργων με ρυθμούς που θα αγγίζουν το 100%.

Επανεκκίνηση στον ρόλο που πρέπει να έχει τόσο ο Δήμος όσο και ο Δήμαρχος δίπλα σε όλους τους Δημότες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ρεβανσισμούς και αλαζονική συμπεριφορά. Επανεκκίνηση και προγραμματισμό έτσι ώστε ο Δήμος Στυλίδας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να ξαναπάρει την θέση που του αξίζει και από ουραγός να εξελιχθεί σε ένα πρωτοπόρο δήμο.

Ήρθε, επιτέλους, ο καιρός να καταλάβουμε ότι Δύναμή μας είναι ο ίδιος ο τόπος μας. Είναι καιρός να σεβαστούμε την ιστορία και την παράδοσή μας και να την αξιοποιήσουμε για να προβάλουμε το Δήμο Στυλίδας. Να τον μεταμορφώσουμε σε ένα σύγχρονο δήμο που στέκεται στο πλάι κάθε δημότη χωρίς προχειρότητες, αποκλεισμούς και πειραματισμούς. Έναν δήμο συμπαραστάτη στους ανθρώπους του μόχθου και της υπαίθρου. Πρωτοπόρο στις τέχνες και στη καλλιτεχνική δημιουργία. Μπροστάρη σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς,

Να δημιουργήσουμε έναν τόπο, σύγχρονο και ελκυστικό που θέλουμε να μεγαλώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

LR: Είστε ευχαριστημένος από την αντιπολίτευση που ασκήσατε στη δημοτική αρχή την περασμένη τετραετία;

ΑΠ: Αυτήν την ερώτηση, κατάλληλος να την απαντήσει είναι ο λαός της Ανατολικής Φθιώτιδας και θα το πράξει με την ψήφο του στις 8 Οκτωβρίου. Αυτό που μπορώ εγώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι, τέσσερα χρόνια τώρα, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες.

Με συνέπεια στο θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση, με ανελλιπή παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια με ρεαλιστικές θέσεις. Καταθέσαμε προτάσεις, καταθέσαμε βιώσιμες λύσεις, καταθέσαμε την βούληση για συνεργασία και την θέληση μας να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση, εισπράξαμε όμως μια αδικαιολόγητη άρνηση. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν καλά πως ήμασταν παρόντες παντού. Και στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα.

LR: Σε ποιους τομείς απέτυχε κατά τη γνώμη σας η Δημοτική Αρχή την τετραετία που πέρασε;

ΑΠ:  Δεν θα επιχειρήσω, στα στενά πλαίσια μιας συνέντευξης, να περιγράψω αναλυτικά την κατάσταση που επικρατούσε στον δήμο μας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες, γιατί απέτυχε παταγωδώς. Σε όλους τους τομείς. Θα σας πω μόνο, επιγραμματικά: 

  •  Έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού, 
  • Αδιαφάνεια
  • Έλλειψη οράματος και σχεδιασμού υποδομών
  • Αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής
  • Ο Δήμος διοικείται από τους συμβούλους ενώ πλήρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε συμβούλους για εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν εσωτερικά
  • Μηδενική υλοποίηση έργων
  • Ατέλειωτα προβλήματα στη διαχείριση της καθημερινότητας, μάρτυρες των οποίων είναι όλοι οι δημότες μας, σε κάθε γωνιά του Δήμου, στη Στυλίδα αλλά και σε κάθε κοινότητα μας.

LRΠοια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του συνδυασμού σας, "Μαζί μπορούμε";

ΑΠ: Είμαι, πραγματικά, πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, "Μαζί μπορούμε", που καταθέσαμε και με αυτό διεκδικούμε τη ψήφο των Δημοτών της ανατολικής Φθιώτιδας. Είμαι περήφανος που έχω μαζί μου, σ' αυτό το ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Στυλίδας, 135 αξιόλογους, ηθικούς και υπέροχους ανθρώπους με κοινό όραμα για τον τόπο μας . Ανθρώπους που στήριξαν τον συνδυασμό και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη τους κάθε μέρα. Ανθρώπους που μας έκαναν την τιμή να συστρατευθούν μαζί μας και κοσμούν το ψηφοδέλτιο μας. Ανθρώπους που καθιστούν το περήφανο ψηφοδέλτιο μας το πιο υπερκομματικό, το πιο πλήρες, το πιο αντιπροσωπευτικό της τοπικής μας κοινωνίας του διευρυμένου δήμου Στυλίδας.

Έχουμε πια, κύριε Κωνσταντόπουλε, και τη γνώση, μετά τα τέσσερα χρόνια στα έδρανα της ρεαλιστικής αλλά και μαχητικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα για να αλλάξουμε το Δήμο, έχουμε πάντα τη διάθεση για προσφορά, τη θέληση, την αποφασιστικότητα και ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με έναν και μόνο κοινό στόχο: Θέλουμε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, τον τόπο που γεννηθήκαμε, που αγαπήσαμε, που ζούμε και εμείς και τα παιδιά μας. Και, πιστέψτε με, στο τέλος της διαδρομής θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί να πάμε τον Δήμο μας μπροστά, να τον κάνουμε να αλλάξει σελίδα.

LR: «Είναι από τις βραδιές που θα θυμάμαι για πάντα», είπατε κλείνοντας την ομιλία σας, κατά την παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού σας. Θέλετε να πείτε γι' αυτό;

ΑΠ: Πραγματικά, κ. Κωνσταντόπουλε, η μεγαλειώδης συγκέντρωση, το βράδυ εκείνης της Δευτέρας του Ιουλίου, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην μνήμη μου και στην καρδιά μου. Αναμφίβολα δε, αποτελεί παράσταση της επερχόμενης νίκης μας στις εκλογές του Οκτωβρίου και σφραγίζει το αύριο του δήμου μας.

Ήταν η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού με χιλιάδες δημότες που θέλουν εργατικότητα στην συνεχή μάχη με τα προβλήματα, που ζητούν σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση έργων, με ρεαλισμό στον λόγο, με ταπεινότητα, με άμεση επαφή με τον δήμο και τους ανθρώπους του, μιλώντας πάντα την γλώσσα της αλήθειας. Δημότες που δεν πείθονται από μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις και προεκλογικές προσωπικές εξυπηρετήσεις, αλλά επιλέγουν τη σύνθεση και τη συνεργασία, επιλέγουν να κάνουμε πράξη το όνομα του συνδυασμού μας "Μαζί μπορούμε".

Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, νιώθω ευγνωμοσύνη για την τιμή που μας κάνουν να μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, παράλληλα, όμως, με γεμίζει με υπευθυνότητα και με αίσθημα ευθύνης. Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, πως είμαι έτοιμος να αναλάβω τα ηνία του Δήμου Στυλίδας και να τους εκπροσωπήσω με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και μαχητικότητα. Και τους λέω, κοιτώντας τους στα μάτια, πως δε θα προδώσω την εμπιστοσύνη τους ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση