Τι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για τις μονώσεις ταρατσών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 12:53 Τι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για τις μονώσεις ταρατσών

Οι εργασίες σχετικά με τις μονώσεις  και ειδικότερα με τις μονώσεις ταρατσών, έχουν να κάνουν αρκετά και με μια μερική ταυτόχρονα πολύ σημαντική ανακαίνιση του σπιτιού μας. Πώς;

Συνδέονται με την ανακαίνιση καθώς ανανεώνουν αισθητικά καθώς αποτρέπουν την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, αλλά κυρίως αναβαθμίζουν ενεργειακά το σπίτι μας.

Τι εννοούμε όταν λέμε πως αναβαθμίζουμε ενεργειακά το σπίτι μας;

Οι θερμομονώσεις ,είτε μιλάμε για εξωτερική μόνωση είτε οι μονώσεις ταρατσών εξοικονομούν μεγάλα ποσοστά ενέργειας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, όχι μόνο για θέρμανση το χειμώνα αλλά και για ψύξη το καλοκαίρι.

Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά όπως λέει και ο ίδιος ο ορισμός, μόνωση σπιτιού είναι η προστασία του χώρου μας από τις εξωτερικές αντίξοες καιρικές συνθήκες που μπορούμε να συναντήσουμε σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως τα επαγγελματικά μονωμένα σπίτια έχουν ασύγκριτα λιγότερες ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας 365 μέρες τον χρόνο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμομόνωση του κτιρίου διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι και επιβραδύνει σε τεράστιο βαθμό την απότομη πτώση ή άνοδο της θερμοκρασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως χιόνι, παγετός αλλά και καύσωνα.

Γιατί στις μέρες μας οι μονώσεις θεωρούνται πιο απαραίτητες από ποτέ;

Οι μονώσεις στις μέρες μας θεωρούνται πιο απαραίτητες από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, γιατί λόγω της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον πλανήτη το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται ραγδαία και προς τη χειρότερη δυνατή κατεύθυνση σε παγκόσμιο επίπεδο μέρα με τη μέρα.

Λόγω της μεγάλης έντασης και εξάπλωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου οι κλιματολογικές συνθήκες και ο καιρός αλλάζουν ραγδαία και εμφανίζονται ακραίες συνθήκες στις οποίες δεν είχαμε συνηθίσει ούτε εμείς, αλλά ούτε και τα κτίρια, στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, ακόμα και στη χώρα μας, οι πλημμύρες και οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια δείχνουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής και της μεταβολής του κλίματος και ίσως της “εκδίκησης” από τη μεριά της φύσης.

Για αυτό ακριβώς το λόγο η απάντηση και η προστασία του σπιτιού μας από τα εξαιρετικά ακραία καιρικά φαινόμενα είναι ξεκάθαρα οι μονώσεις του σπιτιού με τα πλέον καινοτόμα διαθέσιμα σε εμάς συστήματα.

Η χρήση τέτοιων συστημάτων σε υπάρχουσες κατασκευές προσδίδει μεγάλη ευελιξία στον μηχανικό, τον εργολάβο και τον αρχιτέκτονα του χώρου ώστε να πετυχαίνουν τον αρχικό και επιθυμητό στόχο, την θερμομόνωση του σπιτιού, αλλά και την υγρομόνωση, εφόσον αυτή απαιτείται.

Διαφορές ανάμεσα σε θερμομόνωση και υγρομόνωση.

Η θερμομόνωση του σπιτιού έχει να κάνει με τη προστασία ενός χώρου από τις θερμικές απώλειες ενώ όταν μιλάμε για υγρομόνωση σπιτιού στην ουσία αναφερόμαστε στη προστασία από διαρροές ή εισροές νερού. Η υγρομόνωση είναι πολύ συχνό να αναφέρεται και ως στεγανοποίηση, χωρίς να αλλάζει κάτι πρακτικά στη διαδικασία στην οποία αναφερόμαστε όμως.

Μονώσεις Monoiso

Στην εταιρία Μοnoiso, η οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες με το χώρο των μονώσεων ταρατσών και της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, που περιλαμβάνουν όχι μόνο κατοικίες, αλλά και χώρους εργασίας, γραφεία, εργοστάσια κλπ, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις μονώσεις του σπιτιού σας αλλά και οποιουδήποτε άλλου χώρου ενδιαφέρεστε να μονώσετε αποτελεσματικά και επαγγελματικά.

Με την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό της Monoiso μπορείτε να είστε σίγουροι πως η θερμομόνωση του σπιτιού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου επιλέξετε θα είναι με διαφορά η καλύτερη επένδυση που έχετε κάνει ποτέ και η απόσβεση του κόστους άμεση και εμφανής στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το καλοκαίρι αλλά και στη μείωση την απαιτούμενης ποσότητας πετρελαίου ή ξύλων για τα καλοριφέρ ή το τζάκι το χειμώνα αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Μοnoiso, ή ακόμη μια βόλτα από τα γραφεία της εταιρείας μας θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία για τον τρόπο τοποθέτησης και τα άμεσα οφέλη μιας επαγγελματικής θερμομόνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση