Επίτιμος Δημότης Λαμίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 08:27 Επίτιμος Δημότης Λαμίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - (ΦΩΤΟ)

Σε Γοργοπόταμο και Λαμία βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Λαμιέων και του παραδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης από το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη.

Στον επίσημο εορτασμό της 73ης επετείου του Γοργοπόταμου παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε την ανατίναξη της ιστορικής γέφυρας, ως το κορυφαίο γεγονός της αντίστασης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι την δύσκολη ώρα ξέρουν να ενώνονται..», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι πρέπει να διδαχθούμε από το Γοργοπόταμο και ενωμένοι να ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες, αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά και στις Θερμοπύλες, λέγοντας ότι ο δυτικός πολιτισμός υπάρχει επειδή οι Έλληνες αναχαίτισαν τον εχθρό. Αναφερόμενος στα τελευταία δραματικά γεγονότα στο Παρίσι, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας μας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της δύσης και της Ευρώπης».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κατά την διάρκεια της ειδικής τελετής, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έβαλε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων για την μαρτυρική Υπάτη, κάνοντας λόγο για αδικαίωτο αίτημα ενός αιματοβαμμένου τόπου, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως συνδημότη πλέον, να βοηθήσει ώστε να δικαιωθούν οι κάτοικοι της Υπάτης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στον Δήμαρχο Λαμιέων είπε ότι υπέρμαχος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων: «Έχω υποστηρίξει μέχρι σήμερα και ως καθηγητής και ως πολιτικός και τώρα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι οι διεκδικήσεις αυτές είναι πλήρως νομικά ενέργειες και απολύτως δικαστικά επιδιώξιμες».

Ο Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την συμβολή του στον εθνικό διάλογο καλώντας συγχρόνως τον κ. Παυλόπουλο να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του στην εθνική συνεννόηση.

Ο ΠτΔ ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Δημότη Λαμιέων, ενώ του παραδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης από το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη.

Δείτε φώτο από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της οδού Αινιάνων στη Λαμία, όπου έγινε η ειδική τελετή ανακήρυξης  του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Λαμιέων.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπρέκης

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό της 73ης Επετείου της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο το πρωί της Κυριακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση