Προετοιμάζουμε το παιδί σας για την Α΄ Δημοτικού - Μάθετε πως!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 08:12 Προετοιμάζουμε το παιδί σας για την Α΄ Δημοτικού - Μάθετε πως!

Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα του παιδιού μας και πρέπει να γίνει σωστά.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας Εργοθεραπείας και Ψυχολογικής υποστήριξης "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" διοργανώνει ομάδες προετοιμασίας των παιδιών που τελειώνουν το νηπιαγωγείο και ετοιμάζονται να φοιτήσουν στην Α΄ δημοτικού την επόμενη σχολική χρονιά.

 Οι ομάδες θα αποτελούνται από 6 παιδιά και στόχο θα έχουν τη βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά κυρίως την κοινωνικοποίηση και την προσομοίωση των κανόνων της Α΄ δημοτικού μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια.

 Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου.

 Οι δραστηριότητες θα έχουν εναλλαγή ανά μήνα, έτσι ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και να διασκεδάσουν μαζί με την ομάδα τους με δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 Η διάρκεια της κάθε συνάντησης της ομάδας θα είναι 1:30 ώρα με μικρό διάλλειμα για παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο του κέντρου.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 18 συναντήσεις σε πρωινές ώρες

4 τον Απρίλιο: 1/4 , 8/4, 22/4, 29/4

4 το Μαιο: 6/5, 3/5, 20/5, 27/5

6 τον Ιούνιο: 3/6, 10/6, 20/6, 22/6, 27/6, 29/6

4 τον Ιούλιο: 4/7, 6/7, 11/7, 13/7

 Η προετοιμασία δεν υποκαθιστά κανενός είδους θεραπευτικό πρόγραμμα παρά δρα επικουρικά εντάσσοντας το παιδί σε ομάδα και γενικεύοντας τις δεξιότητές του πέρα από το περιβάλλον ένας προς έναν.

 Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά που είτε παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα είτε όχι και απλά επιθυμούν την καλύτερη προετοιμασία τους για το νέο περιβάλλον του δημοτικού και την ενίσχυση των ικανοτήτων τους.

 Στο κάθε παιδί που θα συμμετάσχει παρέχεται δωρεάν μια αδρή εκτίμηση των ικανοτήτων του στην αρχή του προγράμματος και συνάντηση με τους γονείς πριν και μετά το τέλος του προγράμματος.

 Το πρόγραμμα αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι θεραπευτές με εμπειρία στη διαχείριση ομάδων και στην ανάπτυξη των επιμέρους δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων:

Ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας των ομάδων, της κοινωνικοποίησης των παιχνιδιών και των κανόνων της τάξης

Ο  Μάιος θα είναι ο μήνας των καθημερινών δεξιοτήτων, των προμαθηματικών εννοιών και των γνωστικών δεξιοτήτων

Ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας της φωνολογικής ενημερότητας, της προανάγνωσης, της περιγραφής και της αφήγησης

Ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας της λεπτής κινητικότητας, των προγραφικών ασκήσεων και των παιχνιδιών με τα γράμματα και τους αριθμούς.

Σε κάθε συνάντηση παράλληλα με τις δραστηριότητες της ημέρας θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ομαδικό παιχνίδι για κοινωνικές συνδιαλλαγές για ομαδικές κατασκευές και διασκέδαση! Σε κάθε παιδί παρέχεται ατομικός φάκελος με τις δραστηριότητές του και χυμός στο διάλλειμα.

Το κόστος του προγράμματος συνολικά είναι 100 ευρώ για κάθε παιδί και για τις 18 συναντήσεις.

Για οποιαδήποτε απορία ή επιπλέον ενημέρωση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα 22310 45354 - 6979333630 και να κανονίσουμε συνάντηση για πληρέστερη και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

Η υπεύθυνη του Κέντρου

Κατερίνα Αρ. Τσούμα
Λογοθεραπεύτρια
 
Στο www.epikoinonia.net θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς καθώς και τη δυνατότητα να μας στείλετε τις απορίες σας και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που αφορούν τις ειδικότητες μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τις δυσκολίες που σας απασχολούν.
 
 
Διεύθυνση: Καλαμαριάς 13, Λαμία 35131
τηλ. 2231045354 - 6979333630

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση