Πρώτη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Σ.ΥΠ.Ο. Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 14:50 Πρώτη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Σ.ΥΠ.Ο. Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η 2018 Β’ ΕΣΣΟ ορκίστηκε πίστη στην πατρίδα.

Μία διαφορετική τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο ΚΕΥΠ Λαμίας.

Η διαφορετικότητα δεν έχει να κάνει με το τελετουργικό, καθώς ακολουθήθηκε με απόλυτη τάξη όλο το στρατιωτικό πρωτόκολλο, αλλά στο γεγονός ότι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου δεν ορκίζονταν «Υλικοπόλεμοι» ή στρατιώτες του Υγειονομικού, αλλά νεοσύλλεκτοι από όλα τα σώματα και όπλα που προορίζονται για τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ωστόσο παραδοσιακά την τελετή τίμησε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ ο Διευθυντής Υλικού Πολέμου, Υποστράτηγος Αναστάσιος Τσιάλτας. Την ημερήσια διαταγή εκφώνησε ο Διοικητής του Κέντρου, Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος.

Γενικά όπως σε κάθε τελετή ορκωμοσίας υπήρξε πολύς κόσμος, όχι όμως τόσος όσο είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενες, καθώς από τους 443 νεοσύλλεκτους, πολύ λίγοι ήταν από τη Λαμία και τις κοντινές περιοχές.

Αν και όλα ακόμη φαίνεται να είναι ρευστά, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό για τον Στρατό Ξηράς, το ΚΕΥΠ εξελίσσεται σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) με τη διαφορά ότι θα πρέπει να προετοιμάζει - εκπαιδεύει τους νεοσύλλεκτους για την κατάταξή τους στις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου. Η συγκεκριμένη προετοιμασία έχει ανακοινωθεί ότι θα διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο η συγκεκριμένη σειρά κατάταξης είχε το πλεονέκτημα μιας επιπλέον εβδομάδας άδειας λόγω Πάσχα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικολάου, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας της 2018 Β’ ΕΣΣΟ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση