Η Θεία Κοινωνία μυστήριο Ζωής και Αγάπης...!!! (του Γιώργου Γαλανού)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 12:31 Η Θεία Κοινωνία μυστήριο Ζωής και Αγάπης...!!! (του Γιώργου Γαλανού)

Γράφει ο Γαλανός  Γεώργιος...

Η φύση του Ανθρώπου δισυπόστατη καθώς στηρίζεται αδιαμφισβήτητα σε δύο Αθάνατους υπαρξιακούς πυλώνες τον βιολογικό κατά σάρκα φθαρτό και τον Θεϊκό πλασμένος κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση του δημιουργού Τριαδικού Θεού !!!

Για την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη η ζωή του βαπτισμένου...αδιαλείπτως ζει μοναδικά μέσα από το ιερό μυστήριο της Θείας Κοινωνίας συμβόλαιο Πίστεως Ζωής και Αληθινής Αγάπης από τον μυστικό Δείπνο τρόπο συγχώρεσης των λαθών μας εισερχόμενοι ασφαλώς σε πνευματικά πεδία Θείας Κοινωνίας...!!! Επειδή ο ίδιος ο Θεός οργάνωσε δίδαξε ζήτησε να τηρούμε τα επτά ιερά μυστήρια κάθε πράξη διακοπής τροποποίησης εκτέλεσης των μυστηρίων αποτελούν ασφαλώς και σαφώς πράξη διακοπής κοινωνίας με τον Θεό...!!!

Φυσικά υπάρχουν θέματα που θα μπορούσαν κατ΄οικονομία να τύχουν άλλης προσέγγισης όμως στο θέμα των μυστηρίων εφαρμόζεται το απόλυτο της Πίστεως ! Δεν είναι εξ΄άλλου συμπτωματικό φαινόμενο ότι ουδείς εν μέσω υγειονομικής επικαιρότητας τόλμησε να παρέμβει στον εξακολουθητικό ιερουργικό τρόπο τελέσεως του Θείου μυστηρίου της Θείας Μεταλήψεως πλην ορισμένων επιπόλαιων τοποθετήσεων μη έχοντας και θεσμικό ρόλο πολιτικής πολιτειακής νομοθετήσεως επί του θέματος...!!!

Ο τρόπος παρακολουθήσεως της Θείας λειτουργίας θα συνεχίζεται αδιαλείπτως εντός και εκτός των Ιερών Ναών λαμβάνοντας το πλέον απολυμαντικό φάρμακο
των φαρμάκων την ευλογία του Κυρίου μας,το δε μυστήριο της Θείας Κοινωνίας μετά φόβου Πίστεως και Αγάπης θα συνεχίζουμε να το μεταλαμβάνουμε...σώμα και αίμα Κυρίου...σεβόμενοι την ιεροπραξία έχοντας συμμετοχή πρωτίστως στο Ιερό καθαρτήριο λαθών μας την Ιερά Εξομολόγηση...! Όλα αυτά για τον Χριστιανό Ορθόδοξο σημαίνουν ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ χωρίς καμία έκπτωση στα όσα μας εμπιστεύτηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός...!

Οι Ανθρώπινες σχέσεις είναι εφήμερες ιδιοτελείς ενίοτε χάριν υποκείμενων συμφεροντολογικών πρόσκαιρων εξαρτήσεων ! Οι σχέσεις με τον Θεό πάντα είναι ανιδιοτελείς ειλικρινείς, ας σκεφτούμε για λίγο όταν η ζωή μας η βιολογική, κλονίζεται χάνεται προφανώς σε θέματα υγείας εκεί που η απελπισία απογειώνεται κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει...που προστρέχουμε...με δάκρυα αγωνία ελπίδα πόνο απόλυτη εμπιστοσύνη..? Φυσικά και προφανώς στον Θεό στην Παναγία μας σε κάποιον αγαπημένο μας Άγιο για να στηριχθούμε στα πόδια μας να πάρουμε δύναμη πιστεύοντας στο θαύμα που θα ζήσουμε...! Αφού όπως λέμε η επιστήμη και ορθώς σηκώνει τα χέρια ψηλά...εκεί λοιπόν έρχεται ο Θεός Πατέρας και μας ανακουφίζει...! Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσουμε στις αξίες των επιστημών και στην Υπεραξία της Θείας Κοινωνίας...!!!

 Γαλανός  Γεώργιος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση