Όλοι βοηθήσαμε να σκοτώσουν τον Άλκη (Του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 21:06 Όλοι βοηθήσαμε να σκοτώσουν τον Άλκη (Του Δημήτρη Κακαβά)

Πάνε κάμποσα χρόνια τώρα όταν ένα βράδυ, παρκάρισα το αυτοκίνητό μου στο θέατρο και κατέβαινα την οδό Υψηλάντη πηγαίνοντας στο κέντρο της Λαμίας. Ήταν ένα κρύο Σαββατόβραδο και είχα αυτή την ευχάριστη διάθεση που θα βρισκόμουν με φίλους να κουβεντιάσουμε και να πιούμε το ποτό μας.

   Φτάνοντας στο ύψος του Πέτρινου γυμνασίου, χωρίς να έχω αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι εκείνη την στιγμή, στο πίσω μέρος ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου ήταν 7-8 νεαροί και χτυπούσαν άγρια έναν άλλον, πεσμένο στο έδαφος ο οποίος προσπαθούσε να χωθεί κάτω από το αυτοκίνητο αυτό!

   Δεν πίστευα στα μάτια μου. Προς στιγμήν νόμισα ότι έκαναν κάποια πλάκα. Όταν όμως άκουσα τον πεσμένο νεαρό να φωνάζει με τρεμάμενη φωνή «σταματήστε, μην με χτυπάτε άλλο, σας παρακαλώ», μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Έκανα δύο βήματα μπροστά, έσπρωξα δυνατά 2-3 από τους δράστες και σήκωσα τον χτυπημένο νεαρό. Αυτός με μάτια ορθάνοιχτα από την αγωνία, μου πέταξε ένα γρήγορο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» κι έτρεξε να χωθεί στην πολυκατοικία δίπλα μας.

   Εγώ γύρισα προς τους νεαρούς και η αλήθεια είναι ότι τους στόλισα με κάμποσα Γαλλικά. Είδα ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς φορούσαν κασκόλ του Παναθηναϊκού, της ομάδας μου! Γύρισα και συνέχισα τον δρόμο μου. Δεν πρόλαβα να κάνω 10 βήματα και βρέθηκα περικυκλωμένος από τους νεαρούς οι οποίοι όλοι μαζί φώναζαν, με έβριζαν και με καλούσαν να …. Χτυπηθούμε! Σταμάτησα και πήρα αμυντική στάση όταν άκουσα 2 απ’ αυτούς να μου λένε: «Αστυνόμε γιατί έβρισες τα παιδιά;». Κατάλαβα τότε ότι αυτοί πρέπει να ήταν Λαμιώτες. Ψιλοηρέμησα και τους είπα ότι θα πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτό που έκαναν και ότι είναι τυχεροί που δεν είχε κάποια πολύ χειρότερη κατάληξη η επίθεση τους. Εκείνη την στιγμή ένας ψηλός, άγνωστος σ’ εμένα νεαρός, κόλλησε την μούρη του στο πρόσωπο μου φωνάζοντας: «Γιατί ρε α..δι, τι θα γινόταν; Νομίζεις ότι επειδή είσαι μπάτσος μασάμε;». Βέβαια ο συγκεκριμένος νεαρός κονόμησε μια «στραβή» μύτη και σίγουρα εκτεταμένες οδοντιατρικές επισκευές. Το ζήτημα όμως παραμένει και αφορά την εγκληματική συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών, αλλά και την άγρια & επιθετική συμπεριφορά και κουλτούρα χιλιάδων, νεαρών κατά βάση συμπολιτών μας, που έχει επικρατήσει τα τελευταία 30 χρόνια.

   Και ευθύνη γι’ αυτό έχουμε όλοι μας.

   Γιατί ΟΛΟΙ εμείς ανεχόμαστε, αν δεν υπερηφανευόμαστε, που το παιδί μας γέμισε σημαίες της ομάδας που ανήκει το μπαλκόνι και την ταράτσα του σπιτιού. Που πήγε στο γήπεδο και γύρισε με 2-3 κασκόλ και λάβαρα των «αντιπάλων». Που χώνεται με τις ώρες στις γιάφκες της ομάδας του, ακόμα και όταν δεν υπάρχει αγώνας, μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα. Που «τραγουδά» οπαδικά τραγούδια με αποκλειστικό περιεχόμενο τις μανάδες των αντιπάλων, την εξολόθρευση τους και την υπέρμετρη χαρά και περηφάνεια που στα ταξίδια σε άλλα γήπεδα μαστουριάζουν με άφθονα ναρκωτικά!

   Γιατί ΟΛΟΙ μας βλέπουμε τι γίνεται στις κερκίδες. Σαλεμένοι και περιθωριακοί που εκδηλώνουν την αρρώστια τους σε δημόσια θέα. Μαστουρωμένοι νεαροί και νεαρές που δεν είναι σε θέση, όχι να παρακολουθήσουν την αθλητική εκδήλωση αλλά ούτε να σταθούν στα πόδια τους.  «Κουταλιανοί» που στην καθημερινότητα τους δεν προλαβαίνουν να μετρούν φάπες από το στενό τους περιβάλλον, ωρύονται στις κερκίδες ότι θα … σκίσουν τον κόσμο όλο!

   Γιατί ΟΛΟΙ μας υπήρξαμε και παραμένουμε μάρτυρες Προέδρων και λοιπών παραγόντων των αθλητικών σωματείων (Ναι, κι εδώ στη Λαμία), οι οποίοι όχι απλά παρεκτρέπονται και εκδηλώνουν αντιαθλητική συμπεριφορά αλλά ενεργούν σε ΜΟΝΙΜΗ βάση ως κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Και δεν μας ανησυχεί καθόλου αυτό!

   Και η στρέβλωση αλλά και η εγκληματική εκτροπή των ηθών της Ελληνικής κοινωνίας δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στα γήπεδα και τα δολοφονικά ραντεβού των μαστουρωμένων οπαδών. Την συναντάμε επαναλαμβανόμενα στην καθημερινότητα μας και την πολιτική ζωή του τόπου. Εκατοντάδες σαλεμένοι, όλων των ηλικιών, κάνουν ότι τους καπνίσει χωρίς ΠΟΤΕ κανείς υπεύθυνος να τους τιμωρήσει ή έστω να τους ζητήσει να λογοδοτήσουν! Αναρχικοί κι «ακτιβιστές» καταλαμβάνουν περιουσίες ανθρώπων, κρατικά και δημοτικά κτήρια αλλά και ΟΛΑ τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Χώρας. Κατοχυρώνουν έτσι τους δικούς τους ΤΕΚΕΔΕΣ όπου μαστουριάζουν ελεύθερα, αποθηκεύουν όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικά. Παράλληλα όλοι αυτοί οι χώροι λειτουργούν και ως κρησφύγετα για τις ομάδες που ληστεύουν τράπεζες και ταχυδρομεία και γεμίζουν τα αποκαλούμενα «επαναστατικά» ταμεία. Την ίδια ώρα ΟΛΟΙ αυτοί στα κτήρια που καταλαμβάνουν στοιβάζουν χιλιάδες λαθρομετανάστες, έναντι «μικρής» ΑΜΟΙΒΗΣ, γιατί είναι «δημοκρατικό τους δικαίωμα»!!!

   Παράλληλα οι ΙΔΙΟΙ τρομοκρατούν και βιαιοπραγούν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε θεωρήσουν ότι δεν είναι … δημοκράτης!

   Και ΟΛΟΙ εμείς τα βλέπουμε και γυρνάμε το κεφάλι απ’ την άλλη.  ΟΛΟΙ εμείς δεν πήραμε θέση ποτέ υπέρ των θυμάτων. ΟΛΟΙ εμείς σκεφτόμαστε ότι δεν μας αφορά. Γιατί ΟΛΟΙ εμείς δεν έχουμε τα κότσια να φωνάξουμε ΣΤΟΠ.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΚΗ

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς                                                                                       

Προσαρμοσμένη αναζήτηση