Απόλλωνας Σμύρνης – ΠΑΟΚ: Ασπρόμαυρη “απόδραση” με πέναλτι από τη Ριζούπολη (videos)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 22:20 Απόλλωνας Σμύρνης – ΠΑΟΚ: Ασπρόμαυρη “απόδραση” με πέναλτι από τη Ριζούπολη (videos)

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά κατάφερε να φύγει με το “διπλό” από τη Ριζούπολη, επικρατώντας με 3-1, για την 8η αγωνιστική της Superleague.

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να “τσιμπήσουν” βαθμό από το παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη από τα… έντεκα βήματα. Ένα εύστοχο εκτελεσμένο πέναλτι του Σβαμπ στο 78′ κι ακόμα ένα του Αουγκούστο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, χάρισαν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο ήταν οι Στέφαν Σβαμπ (γκολ και ασίστ) και Κάρολ Σβιντέρσκι (γκολ και κερδισμένο πέναλτι), με τον Πάμπλο Γκαρσία να κάνει το 3/3 σε πρωτάθλημα και Europa League και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο χωρίς φάσεις, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15′. Έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Σβαμπ έδωσε στον Σφιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Βέρχουλστ για το 0-1.

 

 

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι στο 23′, έπειτα από ανατροπή του Ζίβκοβιτς από τον Μπρούσιτς, ωστόσο η απόφαση του διαιτητή ακυρώθηκε, μιας και μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφσάιντ.

 

 

Στο 29′ ο Απόλλωνας έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έφυγε ακριβώς δίπλα από το δοκάρι.

Οι τελευταίες ευκαιρίες του ημιχρόνου άνηκαν στον ΠΑΟΚ, με τον Βέρχουλστ να σταματάει σουτ του Μουργκ και του Ίνγκασον.

Στο 49′ το VAR σταμάτησε και πάλι τον ΠΑΟΚ, μιας και ο Ζίβκοβιτς σημείωσε γκολ, αλλά ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

 

 

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ “κάθισε” στο 0-1, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να ανεβάσει στροφές και τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στο 63′, με τον Τσιλούλη, ο οποίος έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

 

 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο 78′, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να “λυτρώνεται” από τα 11 βήματα. Ο Λισγάρας πάτησε στην περιοχή τον Σφιντέρσκι, με τον ρέφερι να δίνει πέναλτι. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-2.

 

 

Στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλωνας έψαξε την ισοφάριση, αλλά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους, και τελικά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αουγκούστο.

 

 

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης (90’+1’ Φερνάντεζ), Μπεντινέλι (82’ Κολ), Σλίβκα, Τσαμπούρης (78’ Μουνιέ), Τσιλούλης, Φατιόν (82’ Ντάουντα).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μουργκ (86’ Μιχαηλίδης), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (67’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση