ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η Ένωση «πάγωσε» στις καθυστερήσεις το Τριφύλλι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 23:46 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η Ένωση «πάγωσε» στις καθυστερήσεις το Τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για τρίτο σερί ματς, αλλά με γκολ στις καθυστερήσεις έμεινε τελικά στην ισοπαλία 1-1 στην έδρα της ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των play off της Superleague και έχασε την ευκαιρία να βάλει “φωτιά” στη “μάχη” για την Ευρώπη.

Με τη… συνήθη τακτική τους, οι “πράσινοι” βρήκαν γκολ με τον Ιωαννίδη σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους στο ματς, αλλά η Ένωση έπαιξε… μονότερμα στο δεύτερο μέρος και βρήκε την ισοφάρισε στο 92′ με τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι στο -5 από την ΑΕΚ και θα χρειαστεί μία υπέρβαση στα τελευταία πέντε ματς, για να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί στην πρώτη 4άδα, την ώρα που η Ένωση διατήρησε διαφορά “ασφαλείας” για τη δική της έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και το παιχνίδι είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να “απειλεί” πρώτος, μόλις στο 8ο λεπτό. Από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα του Χουάνκαρ, ο Καρλίτος πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώντας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

Τρία λεπτά αργότερα, οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να δεχθούν ένα απίθανο αυτογκόλ, αφού ο Βέλεθ έκανε μία… στραβοκλωτσιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διούδη, ο οποίος δεν προλάβαινε να αντιδράσει.

Μετά το 15λεπτο, η εικόνα του αγώνα “χάλασε” με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ έχασε μάλιστα και τον Ολιβέιρα με τραυματισμό, για να πάρει τη θέση του ο Ανσαριφάρντ. Αμέσως μετά ομως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού μια σέντρα του Καρλίτος από δεξιά στο 37′ έφθασε στην “καρδιά” της περιοχής της Ένωσης, όπου ο Ιωαννίδης “πετάχτηκε” με φοβερό άλμα και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα μπορούσε να “απαντήσει” πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλμπάνης από πλεονεκτική θέση, έστειλε με δική του κεφαλιά την μπάλα στην “αγκαλιά” του Διούδη.

Το 1-0 ήταν έτσι το σκορ του ημιχρόνου, με την εικόνα να αλλάζει όμως μετά την ανάπαυλα. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και “πίεσε” για να ισοφαρίσει το ματς. Βασιλαντωνόπουλος και Γαλανόπουλος “απείλησαν” με δύο καλά σουτ από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού απέκρουσε και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 65′ η Ένωση κέρδισε και πέναλτι για ένα μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ανσαριφάρντ, το οποίο και ακύρωσε όμως ο διαιτητής, αφού στο VAR είδε ότι ο Ιρανός ήταν έξω από την περιοχή. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ δε, αλλά έστειλε την μπάλα σύριζα από το “γάμα” των δοκαριών του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία και στο 84′ με τον Λιβάι Γκαρσία να περνάει τρεις αντιπάλους στην αντεπίθεση, αλλά να μην μπορεί να νικήσει και τον Διούδη, ο οποίος “έσωσε” ξανά τους “πράσινους”. Το γκολ για την Ένωση ήρθε όμως τελικά στις καθυστερήσεις, με τον Μαχαίρα να βγάζει εξαιρετική σέντρα από αριστερά και τον Λιβάι Γκαρσία να “πετάγεται” στο πρώτο δοκάρι για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει ένα τέρμα που μπορεί να αποδειχθεί “χρυσό”, αφού διατήρησε τη διαφορά της από την 5η θέση και τον Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς και έγινε φαβορί για την πρώτη 4άδα και την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (69’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (λ. τ. 34’ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90′ Ενμπαγκοτό), Καρλίτος (69’ Μακέντα).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση