Ολυμπιακός: Προκρίθηκε στο 11ο Final-4 της ιστορίας του - Έξαλλοι πανηγυρισμοί από διοίκηση, παίκτες και κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 09:30 Ολυμπιακός: Προκρίθηκε στο 11ο Final-4 της ιστορίας του - Έξαλλοι πανηγυρισμοί από διοίκηση, παίκτες και κόσμο

Η Euroleague καταδίκασε την πρόωρη είσοδο των οπαδών - Στο ΣΕΦ Εμα Στόουν και Κέβιντ Ντουράντ που... τρελάθηκε από την ατμόσφαιρα – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και η πλάκα του Παπανικολάου στον Αγγελόπουλο.

Ο Ολυμπιακός από χθες είναι ξανά στο Final 4, μετά από πέντε χρόνια και τέσσερις διοργανώσεις. Το 11ο στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, επίδοση που ισοφαρίζει αυτή που έχει ο «αιώνιος» αντίπαλος, Παναθηναϊκός, ο οποίος μετράει 10 Final 4 στη EuroLeague και ένα στη SuproLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν για τρίτη φορά της Μονακό σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, έκαναν το 3-2 και κέρδισαν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι, όπου θα συναντήσουν την Ανατολού Εφές (3-1 την Αρμάνι Μιλάνο) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς.

Ήδη στην τελική φάση έχει προκριθεί η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ) όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (3-2 την Μπάγερν Μονάχου).

Δεν κρατήθηκαν οι οπαδοί - Καταδίκασε η Euroleague την πρόωρη είσοδο

Μάλιστα, η πρόκριση ήρθε μπροστά στο κοινό του, που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να εμψυχώνει την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα! Με τα τελευταία δευτερόλεπτα να κυλούν και δίχως να έχει κοκκινίσει το χρονόμετρο, οι φίλοι της ομάδας μπήκαν στο παρκέ προκειμένου να πανηγυρίσουν με τους παίκτες.

Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο η αναμέτρηση, μέχρι να απομακρυνθούν από το παρκέ, η συνέχεια δόθηκε και οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν ξανά, αυτή τη φορά με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων»!

Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το γεγονός λέγοντας: «Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να καταδικάσει τις ενέργειες που έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά του Game 5 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.

Η έλλειψη ασφάλειας στη διάρκεια του αγώνα οδήγησε στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο με την αναμέτρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη, οδηγώντας τους διαιτητές να σταματήσουν την αναμέτρηση μέχρι να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή ασφάλεια. Άλλες σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των καπνογόνων, των λέιζερ και των κροτίδων, παρατηρήθηκαν επίσης από την EuroLeague Basketball. Τα αρμόδια όργανα θα αναλύσουν όλα τα στοιχεία και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η EuroLeague Basketball θα ήθελε να ξεκαθαρίσει πως όσα συνέβησαν δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της διοργάνωσης, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόλαυση της EuroLeague σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον».

Αγγελόπουλος στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Έχετε ξεπεράσει τα όνειρα μας, είστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»!

Μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 της EuroLeague και την επιστροφή στη γιορτή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ύστερα από πέντε χρόνια, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες και στη συνέχεια να μοιράσουν συγχαρητήρια στα αποδυτήρια.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ανέφερε στα αποδυτήρια προς την ομάδα: «Συγχαρητήρια, είστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για εμάς, θα το αποδείξετε σε λίγες εβδομάδες. Είμαστε ευγνώμονες και εμείς και ο κόσμος, έχετε ξεπεράσει τα όνειρά μας. Μόνο στον Ολυμπιακό μπορείτε να το ζήσετε αυτό. Είμαστε περήφανοι, πάμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό»!

Στη συνέντευξη Τύπου, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι γι αυτό που πετύχαμε. Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Μεσολάβησαν αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία 2ετία ήταν δύσκολη. Πήραμε μια απόφαση να γίνει επανάσταση με τον δικό μας τρόπο, χωρίς να επιτεθούμε σε κανέναν. Ήταν η πιο καλή απόφαση που πήραμε. Άλλαξε η ιστορία του Ολυμπιακού. Ήταν μια δικαίωση για τον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Το πετύχαμε κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα μπορούσε ο αγώνας να ήταν ο τελικός της Ευρωλίγκα. Το επίπεδο και η εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε να ήταν τελικός. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι. Ξεπεράσαμε τα όνειρά μας και μόνο καλύτερα μπορούν να έρθουν. Συγχαρητήρια στον κόουτς. Έχει βάλει τη σφραγίδα του. Σε όλη την ομάδα. Είναι από τις λίγες φορές που υπάρχει τέτοιο κλίμα. Πάμε για καλύτερα όλοι μαζί».

Για το Final 4: «Ο Ολυμπιακός πάει σαν αουτσάιντερ, δεν έχει να αποδείξει κάτι. Όλες οι ομάδες αποθεώνουν τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Υπάρχει αποδοχή της προσπάθειας και με το μπάτζετ που έχουμε. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλητισμού. Τόσα πολλά επιτεύγματα με τόσο λίγα οικονομικά μέσα. Βλέπετε ιτ έγινε σήμερα. Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό που ζήσαμε».

Οι πανηγυρισμοί δεν κόπασαν ούτε λεπτό, με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να χαίρονται με την ψυχή τους την μεγάλη πρόκριση στο Βελιγράδι. Εκεί όπου θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους. Ξεκινώντας από τον ημιτελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Μπαρτζώκας: «Μετράει κάτι όταν έρχεται με κόπο, υπόσχομαι ότι θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι τίποτε δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό και φρόντισε να υποσχεθεί ότι η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική στον ημιτελικό με την Εφές.

Ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου. Μεγάλο κατόρθωμα. Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου στην Μονακό. Άξιζε να βρίσκεται στο Fianl 4. Ήταν δύσκολη σειρά. Έπρεπε να ελέγξουμε το συναίσθημά μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μιλήσαμε αρκετά. Ήμασταν σίγουροι ότι θα ήταν ένα παιχνίδι 40 λεπτών. Από τη στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ με 7 πόντους στο ημίχρονο και τη στιγμή που η Μονακό σούταρε 8/8 τρίποντα με Λι και Ουατάρα εμείς πιστέψαμε ότι θα κυριαρχήσουμε από την άμυνά μας και θα βρούμε λύσεις. Δεν χρειάζεται να αναλύσω παραπάνω το παιχνίδι. Το σημερινό παιχνίδι οι παίκτες ήταν αυτοί που μίλησαν και οι φίλαθλοι».

Και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ομάδα πάει πιο δυνατή στο Final 4: «Οι δύσκολες στιγμές δυναμώνουν την ομάδα, το πιστεύω της, την πεποίθηση ότι ακόμα κι αν πάει κάτι στραβά, παίζοντας ενωμένοι δίνεται η πεποίθηση ότι θα είμαστε δυνατοί στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή αυτό που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα πως θα ήθελα να πάμε σε ένα Final 4 και πάλι. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Ήμουν σίγουρος για το τι θα γίνει. Το 2013 η Εφές προηγήθηκε με 14 πόντους στο ημίχρονο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Αν είναι εύκολο σου έχει χαριστεί και δεν είναι αληθινό. Όταν έρχεται με κόπο είναι κάτι που πραγματικά μετράει».

Όσο για την Εφές που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό; «Δεν μπορούσα να πω κουβέντα στους παίκτες μας για τον αντίπαλο στο Final 4. Έχουμε 3 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μετά έχουμε κάποιες μέρες να προετοιμαστούμε για το Final 4. Μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, μια ομάδα που είναι στην κορυφή τα τελευταία 4 χρόνια. Έχω μεγάλο σεβασμό για την Εφές και τον κόουτς Αταμάν, όμως μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε στον ημιτελικό. Για τώρα είναι νωρίς να πούμε παραπάνω πράγματα. Το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς. Ποτέ δεν ξέρεις. Μας έλειψε πολύ στη σειρά ο Χασάν Μάρτιν και ελπίζουμε το να είμαστε όλοι μαζί να είμαστε δυνατός αντίπαλος για κάθε αντίπαλο».

Σε ερώτηση για το αν η σειρά ήταν ένα καλό «Crash Test» ενόψει της Εφές, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η Εφές έχει μια εξαιρετική ομάδα, μια εξαιρετική περιφέρεια. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί και είναι σε πολύ καλό μομέντουμ. Ήταν μια ομάδα που μας έφτασε στα όριά μας η Μονακό και στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εκεί δείξαμε πόσο σκληροί είμαστε. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν χάσαμε 20 πόντους εδώ και μας χειροκρότησε ο κόσμος. Κατάλαβαν ότι είμαστε μια ομάδα που παίζει μαζί, είναι μαχητές. Αυτό μας βοήθησε να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Στο 4ο ματς χάσαμε 4 επιθέσεις στο τέλος και μετά έπρεπε να παίξουμε 40 λεπτά παιχνιδιού με το μεγάλο πρέπει σε εμάς. Για εμάς θα ήταν στεναχώρια μεγάλη και απογοήτευση. Αυτό δείχνει την πνευματική δύναμη που έχουμε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που δεν πήγε καλά στην αρχή. Όλοι μαζί καταφέραμε να κερδίσουμε».

Πρίντεζης: «Ο Ολυμπιακός δεν θα πεθάνει ποτέ»!

Μετά τη νίκη-πρόκριση με 94-88 επί της Μονακό στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο αρχηγός των Πειραιωτών ανέφερε μεταξύ άλλων στο συνδρομητικό κανάλι: «Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα, πιστεύω πως το αξίζαμε, ήταν μια σεζόν με διάρκεια. Δόξα τω Θεώ είχαμε την υγεία μας όλοι, το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς. Πολύ σημαντικό για την ομάδα, για τον κόσμο, για το ελληνικό μπάσκετ να βρισκόμαστε στο Final 4. Αν το δεις σφαιρικά, τα χρόνια που προηγήθηκαν δεν ήταν τα καλύτερα μας. Το 2018 ήμασταν άτυχοι και μετά είχαμε πρόβλημα, δεν παίζαμε στην Ελλάδα και δεν είχαμε ρυθμό».

Ο διεθνής φόργουορντ σχολίασε πως «η ομάδα πάντα θα υπάρχει, όσο οι πρόεδροι θα τη στηρίζουν και θα την ανανεώνουν. Η ομάδα με τον κόσμο, με αυτή την ατμόσφαιρα, με αυτό το γήπεδο. Όπως έχει πει και ο Μίλαν Τόμιτς, ο Ολυμπιακός... δεν θα πεθάνει ποτέ! Πρέπει να πάμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά στο Βελιγράδι και να το ευχαριστηθούμε. Θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο στο πλευρό μας. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε και να τα δώσουμε όλα. Σήμερα υπήρχε πίεση. Καταφέραμε όμως και την ξεπεράσαμε. Το σημαντικό είναι να την ξεπεράσεις και να την κάνεις ένστικτο ώστε να βάλεις μεγάλα καλάθια».

Παπανικολάου σε Αγγελόπουλο: «Έκλεισες τον Ντουράντ;»

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη επικράτηση και στα αποδυτήρια ακολούθησε φοβερό τετ α τετ ανάμεσα στον Κώστα Παπανικολάου και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. «Έκλεισες τον Ντουράντ;» ρώτησε ο διεθνής φόργουορντ, για να ακολουθήσει η τρομερή απάντηση του εκ των προέδρων της ΚΑΕ: «Τι να μας πει ο Ντουράντ;»...

Ο ηγέτης των Μπρούκλιν Νετς και προσωπικός φίλος του Μάικ Τζέιμς, σε κάθε περίπτωση, εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και έσπευσε μάλιστα να το εκφράσει δημόσια μέσα από το video που ανέβασε στο Twitter. Μάλιστα βλέποντας το κατακόκκινο σκηνικό με τα καπνογόνα και τις σημαίες να κυματίζουν, ο Κέβιν Ντουράντ έγραψε «Η αποκάλυψη»!

Εκτός από τον Αμερικανό αστέρα των Νετς στο ΣΕΦ βρέθηκε και η χολιγουντιανή ηθοποιός, Έμα Στόουν, η οποία παρακολούθησε από κοντά το Game 5 του Ολυμπιακού με τη Μονακό.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν συνοδευόταν από τον Γιώργο Λάνθιμο, τον σκηνοθέτη της ταινίας «Βληχή», όπου πρωταγωνιστεί η ίδια.

Η 34χρονη Αμερικανίδα βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας της.

Σε ρόλο... ληστή του Casa de Papel ο Σλούκας στο promo της EuroLeague για το Final 4

Ήδη η Euroleague ετοίμασε promo video για το Final 4 του Βελιγραδίου, με τον Κώστα Σλούκα να είναι ανάμεσα στους... πρωταγωνιστές. Έχοντας εμπνευστεί από την διάσημη σειρά «Casa de Papel» εκτός από τον 32χρονο γκάρντ των «ερυθρόλευκων» στον ρόλο των... ληστών βρίσκονται και οι Βασίλιε Μίσιτς, Νίκολα Μίροτιτς και Έντι Ταβάρες.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση