Τσιτσιπάς - Νόρι 2-0: Σχεδόν αλάνθαστος, πέρασε άνετα στα ημιτελικά του Αμπου Ντάμπι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 16:23 Τσιτσιπάς - Νόρι 2-0: Σχεδόν αλάνθαστος, πέρασε άνετα στα ημιτελικά του Αμπου Ντάμπι

Με μία εξαιρετική εμφάνιση και ελάχιστα λάθη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα τον Κάμερον Νόρι και πέρασε στον ημιτελικό του τουρνουά επίδειξης στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Κάμερον Νόρι , στο Αμπου Ντάμπι.

Κέρδισε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και αύριο στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό.

Ο Τσιτσιπάς είχε σαφώς μεγάλη βελτίωση στα χτυπήματά του, σε σχέση με το ματς της προηγούμενης εβδομάδας. Ιδίως στο πρώτο σετ, δεν υπήρχε ψεγάδι στο φόρχαντ, ενώ και το μπάκχαντ του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Την ίδια ώρα ο Νόρι είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή από το σερβίς του Στέφανου κι έτσι ο Ελληνας τενίστας πήρε μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της περασμένης εβδομάδας.

Τα σετ

Ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά το ματς κάνοντας το 1-0 με τρία πρώτα σερβίς που δεν είχαν επιστροφή από τον Νόρι. Στη συνέχεια, σε ένα «μαραθώνιο» game, ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το τρίτο break point που είχε και με λάθος του Βρετανού (προήλθε από καλά χτυπήματα με το μπάκχαντ του Τσιτσιπά) ήρθε το 2-0. Το 0-30 του επόμενου game έγινε 40-30 για τον Ελληνα τενίστα, που τελικά έφτασε στο 3-0.

Με δυσκολία, κι αφού έσωσε ένα break point, ο Νόρι μείωσε σε 3-1, αλλά ο Τσιτσιπάς σβήνοντας με την σειρά του break point, έφτασε στο 4-1 με δύο καλά πρώτα σερβίς.

Με ένα πολύ όμορφο ράλι, ο Στέφανος βρήκε μαγικό backhand στη διαγώνιο και έκανε νέο break για το 5-1, σερβίροντας στη συνέχεια για να κάνει το 6-1 με ένα ωραίο forehand στην ευθεία.

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον Νόρι να σερβίρει και να κρατάει το σερβίς του από χαμένο φόρχαντ στη διαγώνιο του Τσιτσιπά. Με love service game, το Νο4 του κόσμου ισοφάρισε, αλλά ο αντίπαλός του κράτησε εύκολα για να κάνει το υπέρ του 2-1.

Ο Νόρι εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα στις επιστροφές από το σερβίς του Τσιτσιπά που ισοφάρισε σε 2-2. Στο επόμενο game ο Ελληνας άσος επέστρεψε από το 40-0 σε 40-40 στο σερβίς του αντιπάλου του, όμως ένα αβίαστο λάθος έδωσε το 3-2 στον Νόρι.

Το δεύτερο love service game του Στεφ, έφερε το 3-3, αλλά ένα χαμένο drop shot του Τσιτσιπά έφερε το 4-3 για τον αντίπαλό του. Το 4-4 ήρθε με ένα σωστό τσάλεντζ του Στέφανου, το οποίο αμφισβήτησε ο Νόρι, αλλά στο τέλος αποδέχτηκε την μοίρα του. Το πολυπόθητο break ήρθε για τον Τσιτσιπά αμέσως μετά, καθώς στην τρίτη ευκαιρία που το δόθηκε, πήρε ένα αβίαστο λάθος του Νόρι με το backhand και πήγε να σερβίρει για το ματς το οποίο και έκλεισε με 2-0.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση