Super Bowl - Γιώργος Καρλαύτης: Ο Έλληνας του NFL έγινε πρωταθλητής στην πρώτη χρονιά του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 15:15 Super Bowl - Γιώργος Καρλαύτης: Ο Έλληνας του NFL έγινε πρωταθλητής στην πρώτη χρονιά του

Μπήκε στο NFL το καλοκαίρι του 2022, ως νο30 στο draft, και από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2) ο rookie Γιώργος Καρλαύτης, ένα γνήσιο τέκνο της Αθήνας, κουβαλά τον τίτλο του πρωταθλητή μετά τη νίκη των Chiefs επί των Eagles στο Super Bowl LVII αποτελώντας ένα βασικό κομμάτι της επιτυχίας.

"Μέσα μου ήλπιζα να μην αφορά τον πατέρα μου. Ήταν πολύ οδυνηρό". Ο Μαθιός Καρλαύτης ήταν μόλις 44 ετών την ημέρα, στις 4 Ιουνίου του 2014, που δεν βγήκε ζωντανός από το δωμάτιό του. Ο 13χρονος Γιώργος βρισκόταν στην αυλή κι άκουσε τις κραυγές των μεγάλων.

Η μητέρα του, η θεία του κι ένας οικογενειακός φίλος γίνονταν κοινωνοί των άσχημων μαντάτων που ταξίδευαν από την Κω κι ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, που ήταν στην πισίνα κάνοντας προπόνηση, αισθανόταν το κακό σαν το ρίγος που σε διαπερνά και σε ανατριχιάζει.

Τίποτα δεν θα 'ταν ίδιο από το καλοκαιρινό πρωινό εκείνης της Τετάρτης. Ο Γιώργος Καρλαύτης, ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη (παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο από τα 11), της Άννι και του Νίκου, είχε μόλις συναντηθεί με το πεπρωμένο του. Μια άλλη ζωή θα γεννιόταν απρόσμενα μέσα από την ανοικτή πληγή ενός πρόωρου χαμού.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/2), λίγους μήνες πριν συμπληρωθούν εννέα χρόνια από την απώλεια της πατρικής φιγούρας στο σπίτι, ο θηριώδης (1.93, 125κ.) Τζορτζ έγινε πρωταθλητής του NFL. Ως σταθερό στέλεχος του βασικού crew των Kansas City Chiefs, οι οποίοι στο Super Bowl LVII επιβλήθηκαν, με επικό τρόπο, των Philadelphia Eagles.

Το βράδυ που ο Καρλαύτης μπήκε στο NFL

Ο 21χρονος Έλληνας είχε επιλεγεί στο νο20 του draft πέρυσι τον Απρίλιο. Την πόρτα από το κολέγιο στον επαγγελματισμό δεν του την είχε ανοίξει μια τυχαία ομάδα.

Επρόκειτο για την ομάδα που τον Φλεβάρη του 2020 νικούσε στο 54ο Super Bowl, ένα χρόνο αργότερα διεκδικούσε το repeat χάρη σ' έναν αυθεντικό σταρ του σπορ, τον Πάτρικ Μαχόουμς, και παρά τον περυσινό αποκλεισμό από τους Bengals στον τελικό της AFC απέδειξε ότι έχει χτίσει τη δική της αυτοκρατορία, φτάνοντας εκ νέου ως το φινάλε της διαδρομής.

 

 

Ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι ο Καρλαύτης θα επιλέγει αρκετά ψηλά στη διαδικασία, τη θέση του στον πρώτο γύρο της διαλογής δεν την αμφισβητούσαν οι αναλυτές. Έμενε η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που ήρθε στη λαμπρή εκδήλωση του Λας Βέγκας.

Εφεξής η ομάδα από το Κάνσας Σίτι έγινε η αφετηρία των φιλοδοξιών του. Κι αν ο νεαρός Έλληνας άφησε την οικεία Ιντιάνα, που διέμενε τα τελευταία οκτώ χρόνια, για να εγκατασταθεί στο νέο περιβάλλον του Μιζούρι, οι προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του θα εξισορροπούσαν το άγνωστο και ξένο που θα συναντούσε 800 χιλιόμετρα δυτικότερα, στην ενδοχώρα.

Ήδη τον αποκαλούσαν Greek Freak. Όχι όποιος κι όποιος, ο νέος προπονητής του, ο σεβάσμιος Άντι Ριντ. Και όχι άδικα. Σε μια διαφορετική έκδοση, βέβαια, από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά εξίσου ταλαντούχα και ελπιδοφόρα. Όπως αποδείχθηκε από την πορεία και τους αριθμούς. Υπήρξε εξ αρχής ο ρόλος του σημαντικός, ειδάλλως δεν θα είχαν πανηγυρίσει τόσο πολύ στον οργανισμό του Κάνσας που τον βρήκαν διαθέσιμο σε αυτό το σημείο της διαδικασίας. Έκλεψαν εκκλησία!

 

 

Πηγή: sport24.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση