Roland Garros: Με περίπατο στους "16" ο Τσιτσιπάς! (vid)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 22:27 Roland Garros: Με περίπατο στους "16" ο Τσιτσιπάς! (vid)

Φανταστική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δε δυσκολεύτηκε καθόλου να επικρατήσει του Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-2, 6-2, 6-3, μέσα σε δύο ώρες και 4 λεπτά αγώνα, και να προκριθεί εμφατικά στους “16” του Roland Garros.

Ήταν άψογος στο κορτ του Suzanne Lenglen ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, διατηρώντας σε εξαιρετικά ποσοστά την ακεραιότητα του σερβίς του, ενώ διάβαζε άριστα και το παιχνίδι του αντιπάλου του, “χτυπώντας” τον με 6 break (συνολικά).

Παράλληλα, ο Στέφανος διεύρυνε και το ρεκόρ στις νίκες του στα μεταξύ τους παιχνίδια (5-2), παραμένοντας, μάλιστα, αήττητος στο χώμα, μετά την Βαρκελώνη και το Μόντε Κάρλο (3-0). Στο φετινό Tour ο Έλληνας πρωταθλητής 30αρισε (30-8), ενώ έκανε και… black jack στις νίκες του στο Παρίσι από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα (21-6).

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως με την τρίτη διαδοχική νίκη του στο φετινό 2ο Major της χρονιάς, ο Τσιτσιπάς έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο να υπερασπιστεί τους 180 βαθμούς που έχει να καλύψει, ενώ κρατάει ζωντανό και το σενάριο που τον φέρνει στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον 4ο γύρο στην Πόλη του Φωτός, ο No. 5 του κόσμου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του 27χρονου Αυστριακού, και προερχόμενου από τα προκριματικά, Σεμπάστιαν Όφνερ, που νωρίτερα επικράτησε του Φάμπιο Φονίνι στα 5 σετ (5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4).

Το ματς:

Ιδανικά ξεκίνησε τις προσπάθειές του ο Στέφανος, ξεκινώντας πρώτος από τη γραμμή του σερβίς δίχως λάθη, ενώ μόλις στο 2ο game βρέθηκε σε τριπλό break point, όπου με τη δεύτερη ευκαιρία κατάφερε να το πραγματοποιήσει, παίρνοντας από νωρίς απόσταση ασφαλείας (2-0).

Στη συνέχεια χάρισε μόλις δύο πόντους στον Σβάρτσμαν για να αυξήσει τη διαφορά, και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά σε νέο break στο 4ο game καθώς επέστρεψε από το 0-40, αλλά ο 30χρονος Αργεντινός άντεξε στην πίεση και υπερασπίστηκε για πρώτη φορά το σερβίς του στο σετ με ένα μεγάλο hold (3-1).

Love game για τον Τσιτσιπά (40-0) και η διαφορά ξανά στα προηγούμενα επίπεδα, δείχνοντας πως έχει το μομέντουμ με το μέρος του, και το επιβεβαίωσε ξανά στο 6ο game, φτάνοντας ξανά σε “παραβίαση” στο σερβίς του αντιπάλου του, έπειτα από διπλό break point (5-1).

Έβγαλε αντίδραση ο Σβάρτσμαν την ώρα που ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για το σετ, και έχοντας στα χέρια του διπλή ευκαιρία για break δεν την άφησε να φύγει (5-2), αλλά και πάλι δεν ήταν συνεπής από το σερβίς του, με τον No. 5 του κόσμου να φτάνει αβίαστα σε τριπλό break point, και με τη δεύτερη να το πραγματοποιεί, κλείνοντας ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα σε 37 λεπτά (6-2).

Στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά και πάλι πρώτο στο σερβίς λόγω του break στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ντιέγκο δε μπόρεσε να πάρει κάποιον πόντο και έμεινε πίσω στο σκορ, ενώ στη συνέχεια γλύτωσε από διπλό break point του Στέφανου, για τη δεύτερη επιτυχημένη υπεράσπιση του δικού του σερβίς (1-1).

Ανέβασε στροφές ο No. 95 του κόσμου πλησιάζοντας στο δικό του 2ο break, αλλά ο Έλληνας τενίστας δε είχε σκοπό να του χαριστεί, και αποσόβησε την απειλή για να πάρει ξανά ισχνό προβάδισμα (2-1).

Η διαφορά παρέμεινε ίδια μέχρι και το 5ο game (3-2), για να ανοίξει ξανά το γήπεδο ο Τσιτσιπάς με βαθιά χτυπήματα, και έχοντας αποκτήσει και πάλι τον έλεγχο, του παρουσιάστηκε τριπλή ευκαιρία για break, και φυσικά την άρπαξε… απ’ τα μαλλιά (4-2).

Εύκολο service game για τον Στέφανο στο 7ο game, ώστε να απέχει ένα μικρό βήμα από το να ζευγαρώσει τα κερδισμένα set (5-2), το οποίο έκανε άμεσα, μη περιμένοντας το δικό του σίγουρο σερβίς, πραγματοποιώντας το 5ο (για την ώρα εκείνη) break στην αναμέτρηση (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, για μία ακόμα φορά ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος ο Τσιτσιπάς, και δε δυσκολεύτηκε να πάρει το προβάδισμα, όμως και ο Σβάρτσμαν δεν ήθελε να… παραδώσει τα όπλα, και με ένα μεγάλο hold επανάφερε ξανά την ισοπαλία (1-1).

Ο Στέφανος κινδύνεψε αισθητά στο 3ο game να δεχθεί το break, αλλά έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έσβησε 3(!) break point, και με ένα δικό του μεγάλο hold (κάτι λιγότερο από 13 λεπτά), πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ (2-1).

Στη συνέχεια και πάλι δυσκόλεψε τον Αργεντινό στο ίδιο του το σερβίς, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε νέα τριπλή ευκαιρία για να αυξήσει το προβάδισμα, τις έχασε και τις τρεις, αλλά στην τέταρτη και… φαρμακερή έκανε το break, για να μπει πλέον στην τελική ευθεία για την επικράτησή του (3-1).

Με ένα ακόμα άψογο service game “εκτόξευσε” περαιτέρω την απόσταση, ενώ στο κλείσιμο του 5ου game είχαμε και ένα από τα highlight της ημέρας, με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει ένα πολύ δύσκολο χτύπημα του Σβάρτσμαν, και να πετυχαίνει ένα φανταστικό around the net (4-1).

Από μία επιτυχημένη υπεράσπιση στο σερβίς είχαμε στην εξέλιξη του ματς, με τη διαφορά να μην αλλάζει δείκτη (5-2), ο Ντιέγκο απεγκλωβίστηκε από διπλό match point στο 8ο game (5-3), και ενώ έφτασε στο 0-30, ο Στέφανος ισοφάρισε με back to back άσους, και στο 1ο match point στο σερβίς του πήρε εμφατικά τη νίκη και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο (6-3).

Πηγή: apexsports.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση