Γαλλία – Ελλάδα: Για την υπέρβαση κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 11:22 Γαλλία – Ελλάδα: Για την υπέρβαση κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Η Εθνική Ελλάδας έχει πολύ δύσκολο έργο απόψε (19/6, 21:45, Alpha, Nova, Live από το NewsIt.gr) κόντρα στη Γαλλία στο Παρίσι, για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η Εθνικής Ελλάδας θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστεί κόντρα στην υπερδύναμη Γαλλία. Δεν έχει τίποτα να χάσει, μιας και η ήττα στο Παρίσι είναι στο πρόγραμμα, ενώ με λίγη τύχη η γαλανόλευκη έχει δείξει ότι είναι ικανή να βάλει πολύ δύσκολα στους Γάλλους και γιατί όχι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ διαθέτει τρομερούς παίκτες στο ρόστερ της, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να ξεχωρίζει.

Οι «τρικολόρ» μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς των προκριματικών, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, έχοντας μάλιστα συντρίψει 4-0 την Ολλανδία τον περασμένο Μάρτιο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Ο Ισπανός ρέφερ δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ ματς της εθνικής ομάδας, έχει όμως διευθύνει τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού: το 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League της περιόδου 2015-16, το 0-0 με την Ομόνοια στη Λευκωσία, στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης το 2020 και το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στο Europa League της σεζόν 2021-22, ενώ ήταν και ο διαιτητής στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 2022, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Τα πλάνα του Πογέτ για την ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας

Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας, οι Μπάλντοκ, Πέλκας, Μάνταλος και Κουρμπέλης ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους. Ο πρώτος είναι ο πιο ταλαιπωρημένος, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά.

Η λογική λέει ότι η Εθνική Ελλάδας δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Ιρλανδία. Ο Σιώπης θα πάρει τη θέση του Πέλκα, προκειμένου να δυναμώσει το γαλανόλευκο κέντρο και να αντέξει στην πίεση της Γαλλίας, ενώ ο Γιακουμάκης είναι πιθανόν να πάρει τη θέση του Παυλίδη στο αρχικό σχήμα.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ – Τσουαμενί, Καμαβινγκά – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Εμπαπέ – Μουανί.
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Σιώπης – Μασούρας, Μπακασέτας, Μάνταλος – Παυλίδης (Γιακουμάκης).

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Γαλλία 9 (σε 3 παιχνίδια)
2. Ελλάδα 6 (σε 2 παιχνίδια)
3. Ολλανδία 3 ( σε 2 παιχνίδια)
4. Ιρλανδία 0 (σε 2 παιχνίδια)
5. Γιβραλτάρ 0 (σε 3 παιχνίδια)

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση