Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Φορτούνης, Πασχαλάκης και Ρέτσος τον έβαλαν στο δρόμο της πρόκρισης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 00:25 Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Φορτούνης, Πασχαλάκης και Ρέτσος τον έβαλαν στο δρόμο της πρόκρισης

Με γκολ του Κώστα Φορτούνη από τα… αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Γκενκ στο “Γ. Καραϊσκάκης” (1-0) και θα πάει σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο για να προκριθεί στα playoffs του Europa League. Αποχώρησε κουτσαίνοντας ο ηγέτης των Πειραιωτών. Δοκάρι ο Μπίελ. Πίεσαν τους ερυθρόλευκους οι φιλοξενούμενοι, αλλά είχαν πρόβλημα στην εκτέλεση! Πασχαλάκης και Ρέτσος εκ των κορυφαίων – Δοκάρι οι Βέλγοι στο 90+6′ μετά από επέμβαση του Έλληνα πορτιέρε!

Η Γκενκ έδειξε αγωνιστικά πιο έτοιμη, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας (1-0) με το γκολ του Κώστα Φορτούνη και να πάρει έτσι προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs του Europa League.

Εφόσον περάσει τη Γκενκ, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα βρει στα playoffs την σέρβικη Τσουκαρίτσκι. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 31/8. Σε περίπτωση όμως που αποκλειστεί, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ (Τουρκία) – Όσιγεκ (Κροατία) στα play offs του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν σε αυτή την περίπτωση το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 31/8.

Το ματς

Η εκκίνηση του ματς ήταν σοκαριστική για την Γκενκ, αφού ο Ολυμπιακός στα 23 δεύτερα από τη “σέντρα” του ματς κατάφερε να κάνει το 1-0. Έπειτα από γύρισμα του Ροντινέι από τα δεξιά, οι φιλοξενούμενοι αδράνησαν με τον ΜακΚένζι να διώχνει ασταθώς και τον Φορτούνη να εκτελεί άψογα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να “πατήσει” πάνω σε αυτή την εξέλιξη και να κλείσει την Γκενκ στα καρέ της. Οι Βέλγοι όμως προσπάθησαν να.. συνέλθουν, πρόσεξαν την άμυνά τους και σιγά σιγά βγήκαν στην επίθεση, προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως από “στημένες” φάσεις και με κεφαλιές.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να κρατήσει την μπάλα κι έτσι να κόψει την… αντεπίθεση της Γκενκ, αλλά οι Βέλγοι πίεσαν αποτελεσματικά, εμπόδισαν τους Πειραιώτες να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση και έδειξαν καλύτερη εικόνα μεσοεπιθετικά, αλλά όχι και απειλητική.

Για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φτιάξει φάση στα καρέ του Πασχαλάκη. Αν και δεν κλείστηκε στην άμυνά του, έδειξε μπλοκαρισμένος επιθετικά από την πιο έτοιμη Γκενκ. Έχοντας το… πάνω χέρι, οι Βελγοι κατάφεραν να απειλήσουν στο 34′ (ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με τη βοήθεια του Ρέτσου το πλασέ του ΜακΚένζι).

Η Γκενκ δεν έδειξε την ίδια επιμονή μεσοεπιθετικά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που αναπτύχθηκε από τις πτέρυγες, προσπάθησε να παίξει γρήγορα και είχε καλά σουτ με Μασούρα (54′) και Καρβάλιο (60′).

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε στη συνέχεια σε αλλαγές, για να ανανεώσει την 11άδα του, βάζοντας στο ματς τον Αλεξανδρόπουλο (ντεμπούτο) και τον Μπίελ. Παρόλα αυτά, οι Βέλγοι βρήκαν και πάλι τα “πατήματά” τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν στο 70′. Ο Πασχαλάκης έδιωξε το συρτό σουτ του Ελ Χανούς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ρέτσος έδιωξε το σουτ του Πεντσίλ.

Αμέσως μετά από αυτή τη φάση, ο Κώστας Φορτούνης έγινε αναγκαστική και αποχώρησε κουτσαίνοντας. Ο Ολυμπιακός έκανε κι άλλες αλλαγές, όπως και η Γκενκ, με τους Βέλγους να έχουν καλή στιγμή στο 85′ (το σουτ του Μουνιόζ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ).

Η Γκενκ τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και στο 90+6 έχασε μοναδική ευκαιρία για να το πετύχει. Ο Ελ Χανούς σούταρε, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Ντόι, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε επέμβαση και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο νέο σουτ που υπήρξε από τον Αρταέγκα, ο Ρέτσος έβαλε σωτήρια κόντρα και επανέφερε την ηρεμία στους οπαδούς των γηπεδούχων.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση