ΑΕΚ: Η υψωμένη γροθιά του Γαλανόπουλου, απάντηση στις προκλήσεις των Κροατών στο Ζάγκρεμπ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 10:14 ΑΕΚ: Η υψωμένη γροθιά του Γαλανόπουλου, απάντηση στις προκλήσεις των Κροατών στο Ζάγκρεμπ

Κουτιά για έρανο προς υποστήριξη των συλληφθέντων για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και κενές θέσεις προς «τιμήν» τους στην Κροατία - Ένα «βαρύ» συναισθηματικά βράδυ για την Ένωση

Ένα γκολ, ένα μαύρο από πένθος περιβραχιόνιο και μια υψωμένη γροθιά ήταν η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει η ΑΕΚ συνολικά στο σκηνικό που σχηματίστηκε χθες στο στάδιο Μαξιμίρ του Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντινάμο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

«Πώς μπορούμε να πάμε να παίξουμε στο σπίτι των δολοφόνων του Μιχάλη», έλεγαν στην Ένωση τις προηγούμενες ημέρες. Και όχι μόνο πήγαν και έπαιξαν, αλλά πήραν και μια σπουδαία νίκη με 1-2 παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Τα πρόσωπα των «κιτρινόμαυρων» φαίνονταν από νωρίς σκυθρωπά και η αγωνιστική τους εικόνα στην αρχή έδειξε πως είναι... αλλού. Με όλα όσα προηγήθηκαν και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το χθεσινό ήταν το πρώτο της παιχνίδι στη σεζόν, η Ένωση δεν θύμιζε σε τίποτα από αυτό που έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι οπαδοί της από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Στα αποδυτήρια ο Αργεντίνος προπονητής -όπως αποκάλυψε αργότερα- μίλησε αρκετά στους παίκτες  του οι οποίοι βγήκαν 11 αληθινοί μαχητές, δίχως «πολεμικά» όπλα. Παίκτες έτοιμοι να κατασπαράξουν τον αντίπαλο σε μια από τις δυνατότερες έδρες στην Ευρώπη. Η νίκη ήρθε με έναν τρόπο βγαλμένο από σενάριο κλισέ ταινίας.

Στο 90' σκοράρει ένας παίκτης που από μικρό παιδί είναι στην ΑΕΚ, έχει περάσει δύο χρόνια χειρουργείων και προσωπικών μαχών και πανηγυρίζει με έναν τρόπο που θα μείνει στην ιστορία. Έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούσε λόγω πένθους, το πέρασε στη γροθιά του και την ύψωσε ψηλά κοιτώντας τους οργανωμένους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (μέλη των οποίων βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Ελλάδα για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια). Με αυτόν τον τρόπο, αφιέρωσε το γκολ του στον Μιχάλη Κατσούρη. Ένα τέρμα που έσπρωξε την ΑΕΚ σε μια νίκη που αξίζει κάτι παραπάνω από «μία νίκη» σε ένα πολύ «βαρύ» συναισθηματικά βράδυ για την Ένωση και τον κόσμο της.

«Δεν ήθελα να προκαλέσω κανέναν, ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για τον Μιχάλη», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Γαλανόπουλος. Σε αντίθεση με τον μέσο της ΑΕΚ, οι γνωστοί μας πλέον Bad Blue Boys δεν έκαναν τίποτα άλλο πέρα από το να προκαλούν με τη στάση τους στο Μάξιμιρ. Viral έγινε η εικόνα με ένα κουτί στην εξέδρα που καλούσε τον κόσμο της Ντινάμο να συνδράμει οικονομικά για τους φυλακισμένους στην Ελλάδα Κροάτες οπαδούς. Τον γύρο του διαδικτύου έκανε επίσης και η εικόνα από την κερκίδα με τις 101 κενές θέσεις που άφησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του Ζάγκρεμπ «προς τιμή» των εν Ελλάδι κρατουμένουν ομοϊδεάτες τους.

Η «ομερτά» της ΑΕΚ

Μετά το τέλος του αγώνα, όσοι παίκτες της ΑΕΚ προέβησαν σε δηλώσεις τήρησαν μια «ομερτά». Σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, οι παίκτες της Ένωσης απαντούσαν πως «προτιμούν να μιλήσουν μόνο για ποδόσφαιρο», εκφράζοντας παράλληλα και την θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 29χρονου. «Δυστυχώς η δουλειά μας απαιτεί να είμαστε ρομπότ και έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε», σχολίασε ο σκόρερ του Δικεφάλου Στίβεν Τσούμπερ μετά τη νίκη της Ένωσης στο Ζάγκρεμπ.

Από τη μεριά του, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να μην πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας του σε ένδειξη σεβασμού, ενώ μετά τη λήξη της αναμέτρησης αποκάλυψε πως μίλησε «πολύ» στους ποδοσφαιριστές του προσπαθώντας να τους διατηρήσει συγκεντρωμένους στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

«Ένα θαύμα θέλει η Ντινάμο»
 

 

Ο Τύπος της Κροατίας μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε πως χρειάζεται ένα... θαύμα η Ντινάμο για να βρεθεί στα Play offs του Champions League. Germanijak: Η Ντινάμο έπαιξε ένα πολύ καλό ημίχρονο, μετά βυθίστηκε ανεξήγητα. Οι Μπλε χρειάζονται ένα θαύμα για να περάσουν.

Vecernji: Η Ντινάμο κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ σόκαρε τους Μπλε στο Μαξιμίρ (1:2)

24sata: Οι Έλληνες έχουν το πλεονέκτημα στην Αθήνα: Σε δύσκολη θέση η Ντινάμο...Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΚ, ο Μπίστσαν πρέπει να προβληματιστεί έντονα για την εικόνα του β' μέρους.

Slobodnadalmacija: Σοκ στο Maksimir: Η ΑΕΚ σκόραρε στο τελευταίο λεπτό, οι Μπλε βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Jutarnji: Οι Έλληνες συγκλόνισαν στο Μαξιμίρ με ανατροπή στο 90', οι Μπλε με την πλάτη στον τοίχο στην Αθήνα. Εντονη πίεση για τον Ιγκόρ Μπίστσαν.

Ιndex: Σοκ στο Μάξιμιρ, η ΑΕΚ πήρε το τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης με γκολ στο 90'.

Sportnet: Η Ντινάμο κατέρρευσε και η ΑΕΚ πήρε τεράστιο προβάδισμα πόκρισης μέσα στο Μάξιμιρ.

Sportske: Η ΑΕΚ... φίμωσε τη Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ, σε ματς με θλιβερή κατάληξη για τους Μπλε.

Sportcom: Δράμα... Η Ντινάμο «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο στο β' ημίχρονο και η ΑΕΚ πήρε μεγάλο προβάδισμα. Χάρη στον Λιβάκοβιτς η Ντινάμο έχει κάποιες ελπίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση