Μπράγκα - Παναθηναϊκός 2-1: O Μαντσίνι τον κράτησε «ζωντανό» για την πρόκριση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 00:29 Μπράγκα - Παναθηναϊκός 2-1: O Μαντσίνι τον κράτησε «ζωντανό» για την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας την Μπράγκα, στο πρώτο παιχνίδι για τα play off του Champions League και πλέον χρειάζεται νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρά την εξαιρετική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και μετά την απίθανη χαμένη ευκαιρία του Σπόραρ στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-0 από γκολ των Ρουίθ στο 51′ και Τζαλό στο 73′. Ο Μπρινιόλι απέτρεψε μάλιστα και ένα τρίτο γκολ, πριν αλλάξει τα δεδομένα στις καθυστερήσεις ο Μαντσίνι. Ο Αργεντινός “χτύπησε” στο φινάλε και μείωσε σε 2-1, κρατώντας “ζωντανή” την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, στη “μάχη” για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Τα παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, από κομπίνα σε φάουλ, ο Μάγκνουσον πήρε την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Αμέσως μετά ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή και σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά αστόχησε κατά πολύ, ενώ στο 8′ ο Μαντσίνι βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο γκολ. Από γέμισμα του Βαγιαννίδη από την άμυνα, ο Αργεντινός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράγκα και έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ματέους, με τον διαιτητή να δίνει στη συνέχεια και οφσάιντ.

Η “κυριαρχία” του Παναθηναϊκό λίγο έλειψε να πάει… στράφι πάντως στο 16ο λεπτό του αγώνα, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι υπέρ της Μπράγκα, σε μία διεκδίκηση του Βαγιαννίδη με τον Μπρούμα. Το VAR φώναξε όμως τον Τσβάιερ να ξαναδεί τη φάση και το πέναλτι ακυρώθηκε, αφού ο Πορτογάλος ήταν αυτός που πάτησε τον Έλληνα αμυντικό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε”, με τον Παναθηναϊκό να “απειλεί” όμως ξανά στο 30′, με τον Παλάσιος να κάνει φοβερή ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Ματέους, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η Μπράγκα εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη των παικτών του “τριφυλλιού” και πήρε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργώντας και τις πρώτες καλές στιγμές της στο ματς. Μπρούμα και Όρτα όμως, δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον Μπρινιόλι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπράγκα ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 48′ ο Ρουίθ έβαλε την προβολή αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα, για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να κάνει τίποτα αντίθετα, στο 41′, όταν από ωραία επιθετική ανάπτυξη από αριστερά, η Μπράγκα έβγαλε τον Ρουίθ αμαρκάριστο στα όρια της περιοχής και αυτός με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και είχε μία νέα καλή στιγμή με τον Παλάσιος, από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αργεντινού να στέλνει την μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων, στο 57′.

Ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” επίσης την ισοφάριση στο 63′, αλλά ο Σπόραρ έχασε την ευκαιρία της… χρονιάς! Από τρομερή ενέργεια του Μαντσίνι, ο Σλοβένος φορ του “τριφυλλιού” είχε την δυνατότητα να πλασάρει προ κενής εστίας, αλλά έκανε ένα “αδιανόητο” τελείωμα και κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Κι αφού δεν ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός, η Μπράγκα ήταν αυτή που πέτυχε και δεύτερο γκολ, με Τζαλό να εκμεταλλεύεται μία αδράνεια στην άμυνα του “τριφυλλιού” και την κακή αντίδραση του Γέντβαϊ, για να βρεθεί απέναντι από τον Μπρινιόλι και να τον “κεραυνοβολήσει” για το 2-0 στο ματς.

Το δεύτερο γκολ επηρέασε εμφανώς τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια του αγώνα και έτσι η Μπράγκα ήταν αυτή που έφθασε πιο κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Ο Βίτορ έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 87′, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπρινιόλι έκανε την επέμβαση του αγώνα, σε αντεπίθεση των Πορτογάλων.

Οι “πράσινοι” έμειναν… ζωντανοί χάρη στον Ιταλό τερματοφύλακα και ο Μαντσίνι κατάφερε να “χτυπήσει” στις καθυστερήσεις, από άψογη κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, ο Αργεντινός βγήκε απέναντι από τον Ματέους, πλάσαρε από την κλειστή γωνία και έκανε το 2-1 στο ματς.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να αδικείται από την ήττα βάση της εικόνας του στο ματς, αλλά να γλιτώνει και τα χειρότερα με το γκολ του Μαντσίνι, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (29/08) στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα ψάξει πλέον τη νίκη μπροστά στους οπαδούς του, για να πάρει την πρόκριση επί της Μπράγκα στα play off του Champions League.

Οι συνθέσεις στο Μπράγκα – Παναθηναϊκός

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούμα (86′ Κάστρο), Πίτσι (66′ Τζαλο), Ρικάρντο Όρτα (86′ Λόπες), Ρουίθ.
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση