Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ομάδες που προκρίθηκαν και η μάχη της Ελλάδας στο προολυμπιακό μπάσκετ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 11:23 Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ομάδες που προκρίθηκαν και η μάχη της Ελλάδας στο προολυμπιακό μπάσκετ

Απομένουν τέσσερα εισιτήρια για το μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι

Η Γερμανία και ο Καναδάς εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Mundobasket 2023 και παράλληλα, τσέκαραν, τα δυο εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποχρεώνοντας τη Λετονία και τη Σλοβενία να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Παρίσι μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά.
 

 

Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας, το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής και οι Σερβία, Γερμανία από τη «ζώνη» της Ευρώπης.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τη «12άδα» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ θα προκύψουν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και από εκεί θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια. Σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα πάρουν μέρος έξι ομάδες.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά Τουρνουά

Από το Mundobasket

 

Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Από τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά
Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση