Γιάννης Ιωαννίδης: Είπαν το τελευταίο αντίο στον «ξανθό» - Αποθέωση στο «Αλεξάνδρειο» - Βίντεο και φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 18:24 Γιάννης Ιωαννίδης: Είπαν το τελευταίο αντίο στον «ξανθό» - Αποθέωση στο «Αλεξάνδρειο» - Βίντεο και φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον «ξάνθο» - Συγκινητικές στιγμές της γυναίκας του Ιωαννίδη, Γιούλας και της κόρης του με τους φιλάθλους - Το τελευταίο «αντίο» στον «ξανθό» είπε και ο Νίκος Γκάλης

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και φίλαθλοι στον εμβληματικό προπονητή του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, το φέρετρο με τη σορό του εμβληματικού προπονητή και σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη, έφτασε λίγο πριν τις 4 το απογευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο - στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε ο «ξανθός» -  εκεί που πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί για το λαϊκό προσκύνημα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο Θέρμης για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή. Συντετριμμένες καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, ήταν η κόρη του και η σύζυγός του, Γιούλα, η οποία έλεγε συνέχεια «σ' αγαπώ».

iwannidis_kideia___27_
iwannidis_kideia___28_
Η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη στο Κοιμητήριο Θέρμης - Αριστερά η γυναίκα του, Γιούλα
 
iwannidis_kideia___30_
Η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη (στο κέντρο), φτάνει στο Κοιμητήριο
iwannidis_kideia___25_
iwannidis_kideia___24_
Ο Νίκος Γκάλης στο Κοιμητήριο Θέρμης

Μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο, βγήκε από την εκκλησία στο Κοιμητήριο Θέρμης, μετά την εξόδιο ακολουθία, το φέρετρο με τη σορό του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ οι παρευρισκόμενοι πλησιάζαν για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειας του «ξανθού».

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίτερα, όταν έφτασε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο το όχημα που μετέφερε την οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, με τη γυναίκα του, Γιούλα, να χαιρετάει τους φιλάθλους.

iwannidis_kideia___19_
iwannidis_kideia___15_
iwannidis_kideia___11_
iwannidis_kideia___9_
iwannidis_kideia___7_
iwannidis_kideia___6_
iwannidis_kideia___5_
iwannidis_kideia___4_
iwannidis_kideia___3_

Στο Αλεξάνδρειο βρέθηκε και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος αφού αποθεώθηκε από τον κόσμο, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απώλεια του «μεγάλου του αδερφού», όπως χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη«Είναι μεγάλη συγκίνηση σήμερα για τον Άρη και όλο τον  αθλητικό κόσμο. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα, θα έλεγα πως είναι άντρας, ότι είχε να σου πει, στο έλεγε απευθείας στο προσωπό σου. Είχε όραμα από μικρό παιδί να κάνει μεγάλη ομάδα τον Άρη. Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδερφο, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν αντέχαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και πολλοί τον κατηγορούσαν γι' αυτό» ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

Στο μεταξύ, η ομάδα μπάσκετ του Άρη, μετά την άφιξη του φερέτρου, σήκωσε τα κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Γιάννης Ιωαννίδης με την ομάδα και στη συνέχεια οι παίκτες άφησαν λουλούδια πάνω στο φέρετρο.

omada_aris
Η σημερινή ομάδα μπάσκετ του Άρη με τα κύπελλα που κατέκτησε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Σχοινάς για Ιωαννίδη: Μαζί με τον «ξανθό» φεύγει κι ένα κομμάτι της πόλης και της ζωής μας

Οι δηλώσεις του Επιτρόπου και δηλωμένου φιλάθλου του Άρη, Μαργαρίτη Σχοινά για τον Γιάννη Ιωαννίδη

ioannidis_kaskol

 

kideia_iwannidi___1_
kideia_iwannidi___4_
kideia_iwannidi___3_
kideia_iwannidi___2_

Λυπηρίδης: Με τον κόουτς ζήσαμε στιγμές πάνω απο τα όρια

Ο παλαίμαχος μπασκετμπλίστας Βασίλης Λυπηρίδης και ο προπονητής Γιώργος Μπουσβάρος βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιαννη Ιωαννίδη.

Το «παρών» στο γήπεδο, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Αρη, θεωρούσε «σπίτι» του, δίνουν η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του του προέδρου του ερασιτέχνη και αντιπροέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη για τον Γιάννη Ιωαννίδη

ioannidis_alexandreio_2

 

ioannidis_papoutsia

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης. Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο “σπίτι» του!”», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση