Premier League: Πλησιάζει σε νέο γιγαντιαίο deal δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 10:27 Premier League: Πλησιάζει σε νέο γιγαντιαίο deal δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (φωτο Reuters)

Ο αυξημένος ανταγωνισμός εκτοξεύει τις εκτιμήσεις των υπεύθυνων – Στόχος να πλησιάσει τα 11 δισ. δολάρια ετησίως του NFL.

Η Premier League έχει ήδη μπει για τα καλά στην περίοδο της προετοιμασίας του επόμενου γιγαντιαίου deal για την πώληση των εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον κόσμο.

Κι ελπίζει πως ο αυξημένος ανταγωνισμός με πολλές ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο κάθε χρόνο και μια θέση που οδηγεί στους ομίλους του Champion League, θα… εκτοξεύσει την αξία του προϊόντος καθώς στο κόλπο μπαίνουν ολοένα και περισσότερο οι πλατφόρμες streaming και αναζητούν να αγοράσουν πακέτα αθλητικών διοργανώσεων για να «ανθίσουν» το μπουκέτο των θεαμάτων που προσφέρουν στους συνδρομητές τους.

Η αγγλική ποδοσφαιρική λίγκα αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να ανοίξει κύκλο επαφών για τα εγχώρια δικαιώματα από το 2025-26 και μετά, μεγεθύνοντας τόσο τα πακέτα που προσφέρονται στα τηλεοπτικά δίκτυα όσο και τη διάρκεια της συμφωνίας. Άλλωστε, οι ειδικοί του οργανισμού εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στον τομέα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αναφέρουν ως παράδειγμα το NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) που το 2021 υπέγραψε συμφωνία 110 δισ. δολαρίων για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα για 11 χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου που δεν έχουν διαψευσθεί, η Πρέμιερ Λιγκ σκοπεύει να βάλει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων και τέταρτο δίκτυο, το DAZN, συν των όσων έχουν τώρα δικαιώματα, δηλαδή των δικτύων Sky Sports, TNT Sports και Amazon Prime.

Στόχος των ιθυνόντων του πλέον εμπορικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στον κόσμο είναι η σύναψη ιστορικής συμφωνίας, πιο επικερδούς από την τρέχουσα τριετή που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του και είναι συνολικού ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ.

Η προσπάθεια αυτή της αγγλικής λίγκας έρχεται, όμως, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη περί κορεσμού στην Αγγλία, όσον αφορά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αναλυτές προβλέπουν ότι οι μνηστήρες των τηλεοπτικών πακέτων δεν θα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν πακτωλό χρημάτων, δεδομένης της αλλαγής τηλεοπτικών προτιμήσεων πολλών τηλεθεατών, για οικονομικούς λόγους μεταξύ άλλων.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση