Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 11:51 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Φάληρο για την όγδοη αγωνιστική της Super League. Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους που θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο “Γ. Καραϊσκάκης για την όγδοη αγωνιστική της Super League, σ’ ένα αιώνιο ντέρμπι που δεν είναι μόνο γοήτρου, καθώς «διακυβεύεται» και η κορυφή στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε προς το καλύτερο πρόσωπο το φετινό καλοκαίρι και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας τρεις περισσότερους βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν το ντέρμπι «αιωνίων» θα αποσπαστούν με έξι βαθμούς από τους πράσινους. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη για να πιάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή ή έστω την ισοπαλία για παραμείνει κοντά στην πρώτη θέση.

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει την ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέϊδα να «πονοκεφαλιάζει» για την πληθώρα απουσιών. Η Ένωση, λίγες ημέρες πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45) για το Europa League, κοντράρεται με τον φιλόδοξο Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι Αρκάδες ευελπιστούν να βρεθούν στα Play Off, όμως η άμυνά τους χρήζει βελτίωσης. Όπως και του Ατρόμητου που χωρίς τον Κρις Κόουλμαν πια στον πάγκο του, θα επιδιώξει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Δύσκολο εγχείρημα αυτό κόντρα στο φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, αν και οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους το ταξίδι στη Σκωτία για το ματς με την Αμπερντίν, για τους ομίλους του Conference League.

Τέλος, στην Λαμία η Κηφισιά θα φιλοξενήσει ως γηπεδούχος τον ΟΦΗ. Εξαιρετικά δείγματα γραφής παρουσιάζει η νεοφώτιστη ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αλλά σαφώς οι Κρήτες του Βάλντας Νταμπράουσκας έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις, έχοντας κερδίσει ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ς αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και το υπόλοιπο πρόγραμμα, έχουν ως εξής:

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Παναιτωλικός-Βόλος ΝΠΣ 2-0

Αρης Πανσερραϊκός 1-0

Κηφισιά-ΟΦΗ 16:00

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 16:00

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 18:30

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:30

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση