Στους κορυφαίους δημιουργούς της Euroleague ο Γουόκαπ – Σε ποια θέση βρίσκεται

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 14:39 Στους κορυφαίους δημιουργούς της Euroleague ο Γουόκαπ – Σε ποια θέση βρίσκεται (φωτο intime)

O Τόμας Γουόκαπ βρίσκεται στο Top 10 της Euroleague στη δημιουργία και αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη.

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού μέσα στο παρκέ και ο παίκτης που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας τεχνικός τον είχε αποκτήσει πριν από 1,5 χρόνο, για αυτόν ακριβώς τον ρόλο και γνωρίζοντας πως στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν και είναι τοπ από την εποχή που αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις.

Μετά την εξαιρετική σεζόν που διένυσε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς, η Euroleague δημοσίευσε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/11) τη λίστα με τους κορυφαίους δημιουργούς στην επίθεση είτε σκοράροντας είτε πασάροντας και φυσικά ο Γουόκαπ δεν γινόταν να λείπει.

Με βάση τα στοιχεία από το «Synergy», στην οποία προσμετρώνται οι πόντοι που πέτυχε ένας παίκτης, οι ασίστ που έδωσε, καθώς επίσης και οι πάσες που οδήγησαν σε ασίστ ή δημιούργησαν pick and roll ή απομονώσεις.

Ο 3οχρονος λοιπόν ισοβαθμεί στην ένατη θέση με τον Νίκολ Μίροτιτς της Αρμάνι Μιλάνο με 25 πόντους παραγωγής. Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Λορέντζο Μπράουν της Μακάμπι με 37.6, στη δεύτερη θέση ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό με 33.3 και την τριάδα «κλείνει» ο Νικολάς Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα με 32.8. Μέχρι στιγμής στη Euroleague o Τόμας Γουόκαπ μετράει 9.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Δείτε τη λίστα της Euroleague

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση