Φινλανδός μεγιστάνας είναι έτοιμος να «σκάσει» δισεκατομμύρια ευρώ για να πάρει την Ίντερ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:22 Φινλανδός μεγιστάνας είναι έτοιμος να «σκάσει» δισεκατομμύρια ευρώ για να πάρει την Ίντερ

Ο ρόλος της... Κίνας στην υπόθεση.

Ο Φινλανδός μεγιστάνας, Τόμας Ζιλιάκους ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ότι ενδιαφέρεται για την αγορά της Ιντερ και μάλιστα πρόκειται άμεσα να καταθέσει σχετική πρόταση.

«Αυτήν ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, ο νυν ιδιοκτήτης της Ιντερ θα λάβει επαρκή προσφορά για την εξαγορά του συλλόγου. Έχω διάφορους επενδυτές, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και θεσμικούς επενδυτές. Η προσφορά θα γίνει από την εταιρεία XXICenturyCapital, που εδρεύει στην Σινγκαπούρη και ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και την μόδα», τόνισε ο Ζιλιάκους, ο οποίος πριν από μερικά 24ωρα ανακοίνωσε πως η εταιρία του βρήκε κεφάλαια ύψους 2,5 δισ. δολαρίων και πως ήθελε να κάνει πρόταση για την ομάδα της Serie A.

 

 

Ωστόσο, τότε οι Ιταλοί δεν τον είχαν πάρει στα σοβαρά κι έκτοτε άρχισε να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις σε διάφορα ΜΜΕ προκειμένου να πείσει πως λέει την αλήθεια.

 

 

Το deal για την Ίντερ

Τώρα, ας πάμε στο… ζουμί. Μοιάζει απίθανο όλο το προαναφερθέν ποσό να δοθεί για να αποκτηθεί η Ίντερ. Θα ήταν μια προσφορά εκτός αγοράς, αν αναλογιστεί κανείς πως η Μίλαν πωλήθηκε πριν από 15 μήνες στο επενδυτικό fund RedBird Capital Partners για 1,2 δισ. ευρώ. Περίπου αυτό είναι το ποσό που αναμένεται να ζητήσει η οικογένεια Ζανγκ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, εδώ και χρόνια δέχονται πιέσεις από την Κίνα προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμα των υπόλοιπων Κινέζων επενδυτών στο ποδόσφαιρο και να… εγκαταλείψουν το εγχείρημα. Ως τώρα, ο Στίβεν Ζανγκ, πρόεδρος της Ίντερ είχε αντισταθεί να δώσει την ομάδα παρά τα μεγάλα χρέη. Βρήκε συμπαίκτη το επενδυτικό fund Oaktree που του δάνεισε 325 εκατομμύρια, αλλά τώρα έχει πρόβλημα να αποπληρώσει το δάνειο. Από τα πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, η Ίντερ μοιάζει να είναι το μόνο διαθέσιμο αυτή την εποχή. Και πλέον είναι αποδεδειγμένο πως οι ομάδες αποτελούν πολύ ισχυρό asset στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Πηγή: La Repubblica

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση