Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερό ποσοστό κατάκτησης του τίτλου όταν βγαίνει πρωταθλητής χειμώνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 12:25 Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερό ποσοστό κατάκτησης του τίτλου όταν βγαίνει πρωταθλητής χειμώνα (φωτο intime)

Οι «πράσινοι», όπως και την περασμένη σεζόν, βρίσκονται στην κορυφή της Stoiximan Super League στα μισά του δρόμου.

Με τη νίκη του επί του ΟΦΗ με σκορ 4-0 την Κυριακή (3/12), ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε πως θα είναι «πρωταθλητής χειμώνα» στην Stoiximan Super League. Αυτό συνήθως βγαίνει σε καλό στους «πράσινους» στο τέλος της σεζόν, αν και η πιο πρόσφατη ανάμνηση δεν είναι θετική.

Έπειτα από 13 ματς ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δέκα νίκες, ενώ έχει μια ισοπαλία και δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα με 36-8 τέρματα. Οι αριθμοί καταγράφουν πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η καλύτερη και η πιο σταθερή. Ωστόσο, αυτό καλείται να το αποδείξει και στο δεύτερο μισό της λίγκας, αλλά κυρίως στα playoffs.

Αυτή, πάντως, ήταν 17η φορά που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην κορυφή. Στις 12 από αυτές πήρε και το τρόπαιο. Την περασμένη σεζόν ήταν και πάλι πρώτος σ’ αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, αλλά τελικά την κούπα σήκωσε η ΑΕΚ.

Η αλλαγή φορμάτ έχει φέρει σκαμπανεβάσματα

Κι ενώ στο παρελθόν οι αλλαγές μεταξύ του άτυπου πρωταθλητή χειμώνα με τον… πρωταθλητή δεν ήταν συχνές, αφότου άλλαξε το φορμάτ διεξαγωγής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες δέκα σεζόν, μόλις έξι φορές ο πρωταθλητής χειμώνα στέφθηκε πρωταθλητής με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Πέρυσι, όπως προαναφέραμε ο Παναθηναϊκός δεν… άντεξε και πρωταθλήτρια ήταν η ΑΕΚ. Τη σεζόν 2019-20, ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στα μισά του δρόμου και το τρόπαιο πήρε ο Ολυμπιακός. Το 2017-18, ο Ολυμπιακός που ήταν πρώτος στον αρχικό γύρο, είδε την ΑΕΚ να στέφεται, ενώ το 2014-15 ήταν και πάλι το δίδυμο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που βρέθηκε στην ίδια θέση, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να μπαίνει δυνατά στο πρωτάθλημα, αλλά τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος στο φινάλε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση