Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 22:41 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Μεγάλωσε το νικηφόρο σερί με άγχος πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε στο «Καραϊσκάκης» για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε, αλλά επικράτησε με 3-1, πήρε το τρίτο του σερί «τρίποντο» στη Super League και θα πάει με ιδανική ψυχολογία στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον παναθηναϊκό, την ερχόμενη αγωνιστική.

Η… δουλειά έγινε και πάλι. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με  3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έφτασε στο τρίτο σερί του «» στην Super League. Τους 41 βαθμούς έφτασαν οι Πειραιώτες (-3 από την ΑΕΚ), με τον «Άξιαξ της Ηπείρου» να παραμένει -μαζί με την Κηφισιά- στους 12 βαθμούς και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, «ανάγκασε» τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει αμυντικά και προσπάθησε να φτάσει σε γρήγορο γκολ, πιέζοντας ψηλά, με τον Μασούρα να είναι άστοχος -με σουτ- στο 2’. Μετά το πέρασμα του πρώτου δεκάλεπτου, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έδειξε να… ξεθαρρεύει και να πλησιάζει τα καρέ του Πασχαλάκη, χωρίς όμως να φτιάχνει φάση.

Το ματς έδειχνε να είναι ισορροπημένο, από τη στιγμή που η… γραμμή που είχε στήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά από τα καρέ του, έδειχνε να αντέχει με ευκολία, μπροστά στους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων. Στο 19’ πάντως, ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη του Μπακαδήμα, έβαλε το δεξί του πόδι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ Γιαννινα.

Η κορυφαία στιγμή των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 30’. Ο Έσε έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Μασούρα στα δεξιά, εκείνος είδε την κίνηση του Φορτούνη, ο οποίος σούταρε με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή, όμως αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός είχε μια… χλωμή εικόνα, με τον Όρτα να μην μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι (ο Φορτούνης έκανε ό,τι μπορούσε). Η ομάδα του Καρβαλιάλ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να βάλει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άγγιξε το γκολ στο 41’, με τον Πασχαλάκη να «βγάζει» με δυσκολία το σουτ του Σόρια.

Ο Ολυμπιακός μπήκε… δυνατά στην επανάληψη, με τον Φορτούνη να παίρνει πάνω του πολλές προσπάθειες και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μαζεύεται πίσω και να μην αφήνει κενούς χώρους. Το σκορ άνοιξε στο 57’ με έναν απίστευτο τρόπο. Ο Ντόι έκανε το 1-0 με συρτό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, ο οποίος αιφνιδιάστηκε.

Δυο λεπτά μετά, η μπάλα πήγε στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Μασούρα, αλλά τελικά δόθηκε οφσάιντ στον Ζ. Μαρτίνς, ο οποίος -πριν το πλασέ του Έλληνα επιθετικού- νικήθηκε από τον Αθανασίου σε τετ-α-τετ.

Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0 με τη βοήθεια της… τεχνολογίας. Ο Ναβάρ σκόραρε στο 65’, ο επόπτης ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα, αλλά το VAR έκανε διόρθωση και έδωσε το 2-0 στους Πειραιώτες.

Ο Καρβαλιάλ «έριξε» στο ματς στο 73’ Ποντένσε και Καρβάλιο για να βοηθήσει τους πειραιώτες να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τουτού έκανε απίστευτο σόλο για πολλά μέτρα, ανατράπηκε από τον Ρέτσι στα όρια της μεγάλης περιοχής, διαιτητής και VAR έδωσαν πέναλτι και ο Κόντε μείωσε από τη βούλα σε 2-1.

Το φινάλε του αγώνα ήταν γεμάτο φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με το πλασέ του Ναβάρο στο 88’, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει διαδοχικά σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κόντραραν σε αμυνόμενους. Ο Καρβαλιάλ πέρασε στο ματς τον Γιόβετιτς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο σέρβος κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 3-1. Αντεπίθεση των γηπεδούχων, γύρισμα από τα δεξιά, πλασέ, δοκάρι και μέσα!

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση