Super Bowl: Πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη, νίκησαν με 25-22 τους 49ers

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 10:11 Super Bowl: Πρωταθλητές για δεύτερη σερί χρονιά οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη, νίκησαν με 25-22 τους 49ers (φωτο Reuters)

Έκαναν το back to back! Οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη κατέκτησαν το Super Bowl LVIII, νικώντας με 25-22 τους San Fransisco 49ers με… buzzer-beater touchdown στην παράταση. Μυθικός Μαχόουμς.

Θριαμβευτές για δεύτερη σερί χρονιά. Οι Kansas City Chiefs του Γιώργυ Καρλαύτη νίκησαν τους San Fransisco 49ers με 25-22 στην παράταση και εξασφάλισαν τον τίτλο στο Super Bowl LVIII, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, εδραιώνοντας το status τους ως η νέα δυναστεία του NFL.

Οι Chiefs έχουν πλέον κερδίσει τρία Super Bowl σε πέντε χρόνια και είναι οι πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικούς τίτλους μετά τους Νιού Ίνγκλαντ Πέιτριοτς τον Φεβρουάριο του 2005.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 19-19 και στην παράταση οι 49ερς πήραν το προβάδισμα (22-19) με field goal του Μούντι. Όμως ο quarterback των Τσιφς Πάτρικ Μαχόουμς ενορχήστρωσε ένα drive 75 γιαρδών που ολοκληρώθηκε με touchdown του Μερκοουλ Χάρντμαν για το τελικό 25-22.

Οι Chiefsμαζί με τους Πίτσμπουργκ Στίλερς της δεκαετίας του 1970, τους Ντάλας Κάουμποϊς της δεκαετίας του 1990 και τους Νιού Ίνγκλαντ Πέιτριοτς των δεκαετιών 2000 και 2010 είναι οι μόνες ομάδες στην Ιστορία, που έχουν κερδίσει τρία Super Bowl σε μια πενταετία.

MVP αναδείχθηκε ο «φοβερός και τρομερός» Πάτρικ Μαχόουμς, που κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του Super Bowl MVP και το τρίτο συνολικά το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας.

Ο 28χρονος Μαχόουμς έπιασε στη σχετική λίστα τον Τζό Μοντάνα με τρία MVP Super Bowl και υστερεί μόνο του Τομ Μπρέιντι, που έχει κατακτήσει το βραβείο πέντε φορές.

Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γιώργος Καρλαύτης με την άμυνα των Τσιφς. Ο 22χρονος Defensive End μάλιστα έκλεψε την μπάλα στην πρώτη φάση του αγώνα και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Super Bowl της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση