Είσοδος στα γήπεδα: Τι αλλάζει από τις 9 Απριλίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 13:56 Είσοδος στα γήπεδα: Τι αλλάζει από τις 9 Απριλίου

Άνοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr - Τι ισχύει για τους ανήλικους.

Από τις 9 Απριλίου ξεκινά η ψηφιακή είσοδος στα γήπεδα, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για το σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Super League και του ελληνικού Κυπέλλου, με τη νέα διαδικασία ταυτοποίησης να πραγματοποιείται από το ψηφιακό πορτοφόλι, το Gov.gr wallet, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία.

Η πλατφόρμα tickets.gov.gr είναι πλέον ενεργή και οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr. Wallet. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η αγορά του εισιτηρίου, διαδικασία την οποία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μετά την αγορά, το εισιτήριο θα «αποθηκεύεται» πλέον στο Gov.gr Wallet ή αλλιώς στο ψηφιακό πορτοφόλι. 

Για να μπαίνουν πλέον με ασφάλεια στα γήπεδα, όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους το Gov.gr Wallet. 

Για όσους δεν έχουν κατεβάσει ακόμα στο κινητό τους το Gov.gr Wallet, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση. Για να κατεβάσουν το Gov.gr Wallet, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας - Ε.Μ.Επ., «μπαίνοντας» στο emep.gov.gr και να έχουν καταχωρίσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας τους. 

Η διαδικασία είναι απλή και τα στοιχεία που θα χρειαστεί να καταχωρίσουν είναι τα ακόλουθα: 

  • αριθμός κινητού τηλεφώνου, 
  • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), 
  • αριθμός σταθερού τηλεφώνου, 
  • ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής και πλήρης διεύθυνση επικοινωνίας, στην περίπτωση που αυτή διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής. 

Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισάγουν για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου.  

Στη συνέχεια ακολουθεί επιβεβαίωση της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είναι χρήστες e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Στην περίπτωση που ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από πιστωτικό ίδρυμα, ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί σε ΚΕΠ ή σε κάποια έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του. 

Είσοδος στα γήπεδα: Πώς θα μπαίνουν οι ανήλικοι 

Όσον αφορά στους ανήλικους άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια TAXISnet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο ΕμΕπ – emep.gov.gr, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία, όπως και οι ενήλικες για την είσοδό τους στα γήπεδα με το Gov.gr Wallet.

Στην περίπτωση των ανηλίκων κάτω των 15 ετών η είσοδός τους στο γήπεδο θα γίνεται εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας του ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, όποιος έχει την κηδεμονία ή και την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έναρξη της εφαρμογής του νέου τρόπου εισόδου στα γήπεδα και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους τόσο με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, όσο και με τον τρόπο που ισχύει και σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση