Κομισιόν για μήνυση Καμμένου: Η ελευθεροτυπία στην Ευρώπη είναι ιερή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 17:07 Κομισιόν για μήνυση Καμμένου: Η ελευθεροτυπία στην Ευρώπη είναι ιερή

Η Μ. Αντρέεβα υπογράμμισε επίσης την ανάγκη της ορθής λειτουργίας των θεσμών και του κράτους δικαίου

«Σε καμιά περίπτωση δεν εκφοβίζεται ο Τύπος» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατά δημοσιογράφων εφημερίδας για δημοσίευμα σχετικά με τα κονδύλια της Ε.Ε. για το προσφυγικό και τη Μόρια.

Η Μίνα Αντρέεβα, τόνισε πως  ο Τύπος δεν πρέπει να εκφοβίζεται σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει τη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστά εξέφρασε συνολικά το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του Τύπου.

Συγκεκριμένα  ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκφοβίζεται ο Τύπος» και επανέλαβε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της Επιτροπής: «Η Ευρώπη πρέπει πάντα να είναι ένας τόπος όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή. Πάρα πολλοί από τους δημοσιογράφους μας εκφοβίζονται, γίνονται θύματα επιθέσεων ή και δολοφονούνται. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελευθεροτυπία».

Η Μ. Αντρέεβα υπογράμμισε επίσης την ανάγκη της ορθής λειτουργίας των θεσμών και του κράτους δικαίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη για την οποία όμως είναι υπεύθυνα τα κράτη-μέλη. 

«Δεν υπάρχει δημοκρατία αν δεν υπάρχει ελευθεροτυπία» υπογράμμισε διευκρινίζοντας ακόμη ότι χρειάζεται «να βεβαιώσουμε ότι έχουμε τους κατάλληλους νομικούς θεσμούς που θα επιδιώξουν την απονομή της δικαιοσύνης. Αυτό είναι κάτι που άπτεται της ευθύνης των κρατών-μελών, ώστε να μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους». 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση