Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:48 Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ

Στις 22 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει στις 21 να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος και την επόμενη να γίνει η εκλογή του ΠτΔ. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να ψηφιστεί από την πρώτη ψηφοφορία, όπου απαιτούνται 200 ψήφοι. Θετικοί για την ώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζει εντός της ημέρας η στάση τους. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 22 Ιανουαρίου, αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για το Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρο του ΣτΕ, φαίνεται πως θα έχει τη στήριξη κι από άλλα κόμματα και όχι μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση ήθελε να γίνει το συντομότερο η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτή προγραμματίστηκε για την επόμενη Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου. Αν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πάρει τις θετικές ψήφους από 200 βουλευτές, θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιστορία της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, εκείνη την ημέρα στην Ελληνική Βουλή θα γραφτεί Ιστορία, αφού για πρώτη φορά θα είναι υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια γυναίκα.

Αν, όμως, τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, τότε στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία όπου απαιτούνται επίσης 200 ψήφοι. Αν και η δεύτερη ψηφοφορία δεν έχει αποτέλεσμα, στην τρίτη ψηφοφορία την 1η Φεβρουαρίου θα απαιτούνται 180 ψήφοι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση