Κικίλιας: 2.058 οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:38 Κικίλιας: 2.058 οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό, έχουν εγκριθεί 2.045 προσλήψεις

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας, ενημερώνοντας για τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία, αλλά και στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια άνοιξε η σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας, ενημερώνοντας για τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία, αλλά και στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

"Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας, αλλά το ΕΣΥ ακόμη αντέχει. Είναι κυρίως στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει", δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.

"Έχουν εγκριθει 2.045 προσλήψεις, γιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία μας, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειασθούν. Έχουμε προσθέσει 85 κλίνες ΜΕΘ και κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία συν το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό", συμπλήρωσε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει πάρει ήδη το Υπουργείο, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία, ενώ έγιναν προσλήψεις στα εργαστήρια, τα νοσοκομεία και τις μονάδες ιχνηλάτησης και θα γίνουν ακόμα όσες χρειαστούν.

Επίσης, πολλές κλίνες σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Τσιόδρα και την ομάδα του, τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα τίθενται υπόψη ειδικών λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων.

"Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και μάλιστα πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες" τόνισε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση