Στην ανακρίτρια παραπέμφθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 16:07 Στην ανακρίτρια παραπέμφθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Στην 5η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 45χρονος που κατηγορείται ότι περιέλουσε τον 87χρονο πατέρα του με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τους ηλικιωμένους γονείς του και τον αδελφό του επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Η 86χρονη μητέρα του και ο 46χρονος αδελφός του υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη σήμερα το πρωί, Δευτέρα του Πάσχα, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, ενώ, στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια υπηρεσίας, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε θα παραμείνει σε καθεστώς κράτησης.

Ο ίδιος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την πράξη του σε εξοχική κατοικία στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου τον εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι η σχέση του με τον πατέρα του -πρώην στρατιωτικό- ήταν προβληματική και είχαν συχνά καυγάδες. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, ο ίδιος κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον πατέρα του, αναφέροντας στην προανακριτική του κατάθεση ότι ο 87χρονος τού μίλησε "ειρωνικά".

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με δέκα πυροσβεστικά και 25 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση