Πρώτο κουδούνι σήμερα για Α', Β' Λυκείου και Γυμνάσιο - Τα μέτρα, οι απουσίες, οι βαθμοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 08:42 Πρώτο κουδούνι σήμερα για Α', Β' Λυκείου και Γυμνάσιο - Τα μέτρα, οι απουσίες, οι βαθμοί

Σχέδιο αλά Γ' Λυκείου θα εφαρμοστεί αύριο: Τα μέτρα και οι αποστάσεις - Τι θα γίνει με κάμερες και απουσίες

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και των Γυμνασίων, που επιστρέφουν στις τάξεις μετά το "λουκέτο" στα σχολεία που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχέδιο αλά Γ' Λυκείου

Το "σχέδιο Γ΄Λυκείου" που ίσχυσε την προηγούμενη Δευτέρα 11 Μαΐου στα σχολεία για τους μαθητές της τελευταίας τάξης, θα εφαρμοστεί και για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων. Δηλαδή:

  • Δύο ζώνες λειτουργίας
  • Διαίρεση τμημάτων σε 2 υποτμήματα
  • 1,5 μ. απόσταση και έως 15 μαθητές ανά τμήμα
  • Εκ περιτροπής διδασκαλία στα 2 υποτμήματα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή / Τρίτη, Πέμπτη και αντίστροφα).
  • Μέτρα πρόληψης και προφύλαξης στα σχολεία

Ήδη στα σχολεία έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά ενώ θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Τα κυλικεία θα είναι σε όλα τα σχολεία κλειστά. Η χρήση
μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών είναι προαιρετική ενώ υπάρχει δυνατότητα μη προσμέτρησης των απουσιών για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο εάν οι γονείς τους έχουν ήδη υποβάλλει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι, ή ατόμου που νοσεί.

Πώς θα γίνει η ζωντανή παρακολούθηση μαθήματος εξ αποστάσεως με κάμερα

Κάμερα που θα πρέπει να εστιάζει μόνο στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος όχι κατά την εξέταση μαθητών, ορίζει η Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση της Πολιτείας για παροχή εκπαίδευσης και διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊου COVID-19.

Στις σχολικές μονάδες οι οποίες τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

Στις σχολικές μονάδες, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω του COVID-19, προβλέπεται – για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας – η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με τις προϋποθέσεις και εγγυήσεις που είχαν ανακοινωθεί. Συνοπτικά, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής/αποθήκευσης ήχου και εικόνας, ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον/την εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι "κλειδωμένες", με έλεγχο εισόδου από τον/την εκπαιδευτικό.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο/η εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας. Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση μαθητών.

Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως.

Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες

Σημειώνεται ότι Προαγωγικές και Απολυτήριες Εξετάσεις δεν θα γίνουν. Οι μαθητές θα προαχθούν με τους βαθμούς των δύο τετραμήνων. Την ίδια ώρα ανοίγουν και τα φροντιστήρια
μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όπως 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μαθητών και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

πηγή:thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com