Σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα - Τα πρώτα λόγια της 34χρονης: "Φορούσε μάσκα, με αιφνιδίασε"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 09:17 Σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα - Τα πρώτα λόγια της 34χρονης: "Φορούσε μάσκα, με αιφνιδίασε"

Η "μαυροφορεμένη" γυναίκα, με προστατευτική μάσκα κορονοϊού, περίμενε την 34χρονη στις σκάλες του υπογείου.

"Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου, ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει. Δεν μπορώ να υπολογίσω ποια είναι".

Αυτές φέρεται να ήταν οι πρώτες κουβέντες της 34χρονης, θύμα της μεσαιωνικής ενέδρας με βιτριόλι στα μόλις 5 λεπτά επαφής της με αξιωματικό του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, ο οποίος την επισκέφθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη της δράστιδας.

Η "μαυροφορεμένη" γυναίκα, με προστατευτική μάσκα κορονοϊού, περίμενε την 34χρονη "αντίζηλό" της στις σκάλες του υπογείου, δίπλα από το ασανσέρ του κτιρίου που εργαζόταν. Όταν η νεαρή κοπέλα μπήκε στην είσοδο του κτιρίου, στις 09:40, στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα και έφθασε μπροστά στον ανελκυστήρα, η δράστιδα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της και άρχισε να την λούζει με καυστικό οξύ στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Η 34χρονη κοπέλα, αιφνιδιασμένη και αλλόφρων βγήκε από το κτίριο αναζητώντας βοήθεια. Τα ρούχα της έλιωναν πάνω της από το καυστικό υγρό, ενώ άρχισε να καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Αρχικά βρήκε καταφύγιο σε ένα διπλανό φαρμακείο, όπου έβγαλε τα ρούχα της και προσπάθησε με νερό να διώξει από πάνω της το καυστικό υγρό.

Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά τραύματα. Γιατροί του νοσοκομείου έκαναν προσπάθειες να μην χάσει το αριστερό της μάτι, και την όρασή της στο δεξί.

"Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο (λαιμό) και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή", ανέφερε θεράποντας ιατρός.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, αρχικά πήραν δείγμα του υγρού που εκτόξευσε εναντίον του θύματος η δράστιδα ενώ συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Γι αυτό, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένουν να λάβουν μία ολοκληρωμένη κατάθεση από την 34χρονη, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της, όπως επίσης από συγγενείς, φιλικό και προσωπικό περιβάλλον προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα αναδείξουν κάποιο πιθανό κίνητρο, θα βοηθήσουν τις έρευνες, και θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη της "μαυροφορεμένης" γυναίκας.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση