Γκίκας Μαγιορκίνης: Πάνω από 25 ορφανά κρούσματα θα σημάνουν εκτεταμένη εξάπλωση του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 18:32 Γκίκας Μαγιορκίνης: Πάνω από 25 ορφανά κρούσματα θα σημάνουν εκτεταμένη εξάπλωση του κορονοϊού

Ο επίκουρος καθηγητής εξηγεί από ποιον αριθμό ορφανών κρουσμάτων και πάνω θα πρέπει να σημάνει συναγερμός στη χώρα.

Με φόντο το δεύτερο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και το δεύτερο κύμα που έχει ήδη χτυπήσει αρκετές χώρες.

"Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη" είπε στο Mega ο επίκουρος καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη" πρόσθεσε.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "Σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας". Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό που είναι προ των πυλών ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας είναι σε κατάσταση διαρκούς επαγρύπνησης.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση