Live - Κορωνοϊός: Η επιστροφή Τσιόδρα - Χαρδαλιά έπειτα από 70 ημέρες - Έκτακτη ενημέρωση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 18:15 Live - Κορωνοϊός: Η επιστροφή Τσιόδρα - Χαρδαλιά έπειτα από 70 ημέρες - Έκτακτη ενημέρωση

Εκτακτη ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και τις εξελίξεις με την πανδημία.

Παρακολουθήστε live την ενημέρωση

Αρχικά ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως "η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ' εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο", ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας.

Επιστροφή Τσιόδρα - Χαρδαλιά για κορονοϊό έπειτα από 70 ημέρες: "Αν μας ξαναδείτε τότε..."

Έντονη ανησυχία προκαλεί η επιστροφή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου, εκπρόσωπου του Υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, στην τηλεοπτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας δίπλα στο πλευρό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και τα φαινόμενα διασποράς που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, εντείνουν τη γενικότερη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλαδα, με αποτέλεσμα ο κ. Τσιόδρας να εμφανιστεί μετά από 70 μέρες στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Το "καμπανάκι" και η επαλήθευση των φόβων του

Ήταν 26 Μαΐου, όταν ο γνωστός λοιμωξιολόγος έκανε την τελευταία του εμφάνιση προειδοποιώντας όμως πως τίποτα δεν είχε τελειώσει και πως απλά είχαμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της πανδημίας αναφέροντας πως "αντέξαμε στην πρώτη φάση και περιορίσαμε την διάδοση του κορωνοϊού.

"Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε. Με προσοχή. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Διασπείρεται εύκολα" είχε τονίσει τότε ο κ. Τσιόδρας κρούωντας το καμπανάκι του κινδύνου, μια προειδοποίηση που έμελλε να επαληθευτεί 2,5 μήνες μετά την άρση του lock down.

Τότε ο κ. Τσιόδρας, εμφανώς συγκινημένος, είχε ανακοινώσει το τέλος της καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μετά από 4 μήνες αδιάλειπτης παρουσίας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, σε μια περιόδο που όλη η Ελλάδα περίμενε κάθε απόγευμα το τι θα πει ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

"Αν επιστρέψουμε σε ενημερώσεις με τον κ. Τσιόδρα, δε θα είναι για καλό"

Όπως είχε πει στις 26/5 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς: "Δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο" επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ξανά ποτέ αυτή η ανάγκη. "Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά" ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί.

Μόνο που πλέον αυτή η ανάγκη προεκυψε μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα μετά από 70 ημέρες το δίδυμο Τσιόδρα-Χαρδαλιά να επιστρέφουν στην τηλεοπτική ενημέρωση μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση