Γηροκομείο στο Μαρούσι: Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού - 21 συνολικά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 14:09 Γηροκομείο στο Μαρούσι: Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού - 21 συνολικά

Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στο Μαρούσι και συνολικά ανέρχονται σε 21.

Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στο Μαρούσι και συνολικά ανέρχονται σε 21, ενώ έχει τεθεί σε καραντίνα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του γηροκομείου είναι 19 φιλοξενούμενοι και δύο εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στον οίκο ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής που επισημαίνει ότι το γηροκομείο του Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργούσε με προσωρινή άδεια, πληροί "όλα τα κριτήρια για να του χορηγηθεί και η οριστική άδεια λειτουργίας, μετά την προσαρμογή του στις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας" .

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, από το συγκεκριμένο Γηροκομείο ήδη "είχαν κατατεθεί τα νέα σχέδια που είχαν ζητηθεί από τις υπηρεσίες μας και ο σχετικός φάκελος ήταν έτοιμος για τη χορήγηση της οριστικής άδειας, η οποία θα μπορούσε να χορηγηθεί και μέσα στον Αύγουστο, κάτι που δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας του προσωπικού των αρμόδιων αλλά και υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας". Επίσης υπογραμμίζει ότι "κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω Μονάδα" τηρούνταν "όλα τα πρωτόκολλα που αφορούσαν τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για την τήρηση των πρωτοκόλλων υπήρχε από τη Μονάδα διαρκής ενημέρωση των υπηρεσιών μας".

Πηγή: EPT, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση