Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συνοριοφύλακας στη Μόρια το μοντέλο που είχε συλληφθεί με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 14:45 Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συνοριοφύλακας στη Μόρια το μοντέλο που είχε συλληφθεί με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ [βίντεο]

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, για τη νέα αρχή στη ζωή της.

Μία νέα αρχή στη ζωή της έκανε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που πριν από τρία χρόνια είχε συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης, στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, που αθωώθηκε για την υπόθεση με τα ναρκωτικά, πλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων της Μόριας, ως συνοριοφύλακας.

Το 22χρονο κορίτσι, είχε δώσει εξετάσεις για αν μπει στην Ελληνική Αστυνομία και τελικά τοποθετήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μίλησε στην εκπομπή του Star "Αλήθειες με τη Ζήνα", δήλωσε: "Εκφράζω τη χαρά μου και τη συγκίνησή μου για την επαγγελματική αποκατάσταση της Ειρήνης. Η Ειρήνη μετά την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειάς της και την πανηγυρική αθώωσή της πλέον αρχίζει μια καινούργια ζωή. Πέρασε στην ελληνική αστυνομία, στους σεναριοφύλακες, και πλέον επιχειρεί στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για μια εξαιρετική οικογένεια χαμηλών τόνων, αστυνομικός ο πατέρας της, νοσηλεύτρια η μητέρα της, και εγώ έβαλα ένα πετραδάκι στην επιχείρηση της αθώωσής της. Είναι ήσυχη, χαρούμενη, γαλήνια στο καινούργιο ξεκίνημα της νέας της ζωής. Και οι γονείς της είναι ιδιαίτερα ευτυχείς. Πέρυσι τέτοιον καιρό υπήρχε χαρά και συγκίνηση, τώρα υπάρχει ικανοποίηση και γαλήνη".

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Το χρονικό της υπόθεσης του μοντέλου που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη Μελισσαροπούλου φτάνει στο Χονγκ Κονγκ, όπου συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται όταν σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της βρέθηκε μια κρυφή θήκη με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε το μοντέλο ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, αξίας 300.000 δολάρια ΗΠΑ.

Η 19χρονη τότε Ελληνίδα οδηγήθηκε στο δικαστήριο του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αντιμετώπισε βαρύτατο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Ο νόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κίνα είναι εξαιρετικά αυστηρός και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κινδύνευε να καταδικαστεί από 30 χρόνια έως ισόβια.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναλαμβάνει την υπεράσπιση της και σε δηλώσεις του αποκαλύπτει για την πρώτη συνομιλία που είχε με το μοντέλο: "Μιλήσαμε μετά από πολλές δυσκολίες γιατί εκεί επιτρέπεται ένα τηλεφώνημα για 10 λεπτά μια φορά το μήνα. Η Ειρήνη μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε για 12 λεπτά και μετά στους γονείς της για 3 λεπτά. Ήταν δύσκολο το τηλεφώνημα. Ξέσπαγε συνεχώς σε λυγμούς. Έκλαιγε γοερά. Μου έλεγε ότι είναι αθώα. Μου είπε ότι της παραδόθηκε η τσάντα από τρίτο πρόσωπο. Κατονόμασε αυτό το πρόσωπο. Αλλά δεν ήξερε ότι μεταφέρει κοκαΐνη. Υπήρχαν και άλλα άτομα σε αυτό το ταξίδι και μου είπε ποιος της έδωσε το σακίδιο με την παράκληση να πάει στο Χονγκ Κονγκ".

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατήθηκε μέχρι τη δίκη στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lai King, στην περιοχή Kwai Chung της πόλης Tsuen Wan New Town, μια φυλακή ιδρύθηκε το 2008 και είναι χαμηλής ασφάλειας, ενώ σε αυτή κρατούνταν μόνο γυναίκες, οι οποίες, συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 200.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο το 21χρονο μοντέλο τον Μάρτιο του 2019. Η ίδια επέμεινε και στο δικαστήριο πως είναι αθώα και έπεσε θύμα του φίλου της, καθώς δεν γνώριζε ότι μετέφερε κοκαΐνη στις αποσκευές της.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση