"Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο": Η απάντηση Κουμουτσάκου στο παραλήρημα Ακάρ ότι οι Έλληνες θα γίνουν "μεζές"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 13:20 "Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο": Η απάντηση Κουμουτσάκου στο παραλήρημα Ακάρ ότι οι Έλληνες θα γίνουν "μεζές"

Ο Γ. Κουμουτσάκος απάντησε στον Ακάρ ότι όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο.

Με την τουρκική επιθετικότητα στο κόκκινο και το κλίμα να πολώνεται διαρκώς από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ξέφυγε και πάλι με ένα νέο παραληρηματικό λόγο. Συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει "για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων”.

"Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής σε κέντρο εκπαίδευσης Ταξιαρχίας του Πεζικού.

Ακαρ

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήρθε σήμερα, Σάββατο, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κουκουτσάκος κληθείς να σχολιάσει τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ, είπε ότι πρόκειται για μια παραληρηματική δήλωση την οποία και απέδωσε σε απώλεια ψυχραιμίας. Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο.

"Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα", πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική της αυθαιρεσίας.

"Τέλος εποχής" ο εμπρησμός της Μόριας

Σχετικά με τα γεγονότα στη Μόρια, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης εξέφραση τη βεβαιότητά του ότι η ολοκληρωτική καταστροφή της δομής της Λέσβου οφείλεται σε εμπρησμό. "Αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας" είπε και συμπλήρωσε: "Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε".

Μόρια

"Αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής" ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι χρειάζονται νέας μορφής κέντρα αλλά και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση