Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από την Θεσσαλονίκη (video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 21:45 Το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από την Θεσσαλονίκη (video) Φωτογραφία Αρχείου

Αμέσως μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, γεγονός που μαρτυρά πως τα εθνικά ζητήματα είναι στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, με τον διπλωματικό “μαραθώνιο” να συνεχίζεται για να μπει… φρένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως καθώς “η διπλή κρίση υγείας οικονομία πολιορκεί πάλι τον πλανήτη, η χώρα μας συνεχίζει να διαχειρίζεται και το εθνικό μέτωπο που γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμο. Γιατί η ‘Αγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “στις απειλές και στα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα. Είμαστε μια χώρα έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονες της και την Τουρκία. Αλλιώς μόνο το διεθνές δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση. Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”.

Ακούστε όσα είπε ο Πρωθυπουργός

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση