Άγιος Παντελεήμονας: “Φωλιά” του κορωνοϊού η περιοχή! Κρούσματα και μέσα στον Ιερό Ναό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 10:40 Άγιος Παντελεήμονας: “Φωλιά” του κορωνοϊού η περιοχή! Κρούσματα και μέσα στον Ιερό Ναό

Σοκάρουν οι καταγγελίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα για το γηροκομείο “Αττική”, όπου βρέθηκαν 41 θετικά κρούσματα με την ιχνηλάτηση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι καταγγελίες αφορούν την διασπορά του ίου στους γύρω δρόμους της Πιπίνου και Μιχαήλ Βόδα αλλά και εντός των τειχών του μεγαλύτερου ιερού ναού της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι εκτός των όσων έχουν καταθέσει από τις 24 Αυγούστου στην εισαγγελία πρωτοδικών (έγγραφα τα οποία παρουσίασε το newsit.gr), σχετικά με τις ιχνηλατήσεις των επαφών των δυο αλλοδαπών θετικών κρουσμάτων στον κορονοϊό, αποκαλύπτουν την ύπαρξη θυμάτων του ιού εντός του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονα με ένα από αυτά να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Υπενθυμίζεται πως οι αλλοδαποί συνελήφθησαν πάνω στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 17 Αυγούστου με αποτέλεσμα να κολλήσουν 12 αστυνομικοί του Α.Τ επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

“Ο Αρχιμανδρίτης έλεγε πως οι χριστιανοί δεν κολλάνε”

Τα όσα αναφέρει κάτοικος της περιοχής είναι χαρακτηριστικά. “Μιλάμε για έναν από τους ψάλτες του ιερού ναού, ο οποίος μάθαμε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικό”. Επίσης δυο από τους επτά Αρμένιους ιερείς του ναού βρέθηκαν και εκείνοι θετικοί. Βέβαια ποιος να βγει να τα παραδεχτεί όλα αυτά όταν στις 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα και παρουσία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο εφημέριος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μας έλεγε με ένταση πως εμείς είμαστε χριστιανοί υγιείς, εδώ δεν θέλουμε μάσκα, οι χριστιανοί είμαστε υγιείς. Φοβάμαι πως όταν θα ξεκινήσουν τα τεστ του ΕΟΔΥ πάνω στην πλατεία, τότε θα συνειδητοποιήσουμε δυστυχώς όλοι το μέγεθος του προβλήματος καθώς θα βρεθούν πάρα πολλά θετικά κρούσματα”.

Σημειώνεται πως το newsit.gr επικοινώνησε με τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Επιβεβαιώθηκε η απουσία του ψάλτη τις τελευταίες ημέρες από την εκκλησία, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση