Το οργισμένο ξέσπασμα Χαρδαλιά στην ερώτηση για νέο lockdown

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 10:21 Το οργισμένο ξέσπασμα Χαρδαλιά στην ερώτηση για νέο lockdown

Δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει η σκέψη για νέο lockdown

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ερωτηθείς για τον αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown με βάση την πορεία των κρουσμάτων "ξέσπασε", τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έξαρση να μας τρομάξει αφού ο μέσος όρος των κρουσμάτων παραμένει σε επίπεδη καμπύλη.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χραδαλιάς εμφανώς εξοργισμένος υποστήριξε ότι "αν μερικοί προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια που γίνεται τόσο καιρό τότε θα είμαστε κοντά να πάμε σε ένα lockdown", ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι είμαστε μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

"Είναι ένα θέμα για το οποίο με ρωτάτε συνέχεια" ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να επιμείνουμε στα μέτρα που ήδη εφαρμόζουμε ενώ αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων στην Αττική ανέφερε ότι ο μέσος όρος παραμένει σταθερός. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι αν και κάποιοι δήμοι πιέζονται στην Αθήνα, μια σειρά μέτρων που πάρθηκαν στην πρωτεύουσα δείχνουν ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων κρατιέται σταθερό και υποχωρεί.

Προειδοποιήση για τήρηση των μέτρων με... Τραμπ

Τα μέσα αυτοπροστασίας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος χτύπησε το καμπανάκι στους πολίτες αναφέροντας ότι "βλέπετε σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κρούσματα σε πολιτικούς και προέδρους", αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι "αν συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα δεν χρειάζεται κανένα lockdown" ενώ επιτέθηκε ταυτόχρονα σε κάποιος που δεν τηρούν τα μέτρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και πως δεν βλέπουν τι γίνεται παγκοσμίως από την πανδημία.

Παράταση των μέτρων μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Επίσης, ανέφερε ότι η τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση