Μητσοτάκης: Το θέμα της Τουρκίας δεν είναι διμερές, είναι σοβαρό και αφορά όλους τους εταίρους στο ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 12:08 Μητσοτάκης: Το θέμα της Τουρκίας δεν είναι διμερές, είναι σοβαρό και αφορά όλους τους εταίρους στο ΝΑΤΟ

«Στα χέρια της Τουρκίας να κλείσει τον δρόμο της κρίσης και να ανοίξει τον δρόμο της λύσης»

Στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την πρόσφατη ένταση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συζητήσαμε προφανώς όλα όσα μεσολάβησαν τους τελευταίους μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Γεγονότα που απειλούν την ειρήνη, την σταθερότητα και την ίδια τη συνοχή του ΝΑΤΟ» είπε.

«Όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, ασκεί παραβατική συνμπεριφορά κατά άλλου μέλους, όπως η Ελλάδα, στρέφεται κατά της συμμαχίας συνολικά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Όταν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός μέλους, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την αμφισβήτηση και άλλων».

«Δεν είναι διμερές ζήτημα. Πρόκειται για ζήτημα σοβαρό που αφορά όλους τους εταίρους του βορειοατλαντικού συμφώνου και πρόκληση προς την Ευρώπη συνολικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε. «Πρόκειται για κίνδυνο που καραδοκεί σε ζώνη ενδιαφέροντος και για τις ΗΠΑ, για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο» υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση