Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer - Τα φορτηγά πέρασαν τον Προμαχώνα [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 22:51 Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer - Τα φορτηγά πέρασαν τον Προμαχώνα [βίντεο]

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον η πρώτη δόση των εμβολίων της Pfizer - Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς.

H αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό στη χώρα μας άρχισε καθώς το απόγευμα της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι πρώτες 9.000 δόσεις των εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού έφτασαν στην Ελλάδα οδικώς από το τελωνείο του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, το πρώτο φορτηγό της φαρμακοβιομηχανίας πέρασε τα σύνορα της χώρας στις έξι το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως τα εμβόλια θα έρθουν αύριο, στις 26 Δεκεμβρίου.

Η μεταφορά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ στα σύνορα του Προμαχώνα βρέθηκε κατά την έλευση των εμβολίων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδεία ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας και του στρατού.

Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια της Pfizer - Τα φορτηγά πέρασαν τον Προμαχώνα [βίντεο]

Η επιχείρηση που φέρει το κωδικό όνομα "Ιπποκράτης" διεξήχθη με τη συνδρομή αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες συνόδευαν τα φορτηγά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοποθεσίες στις οποίες θα μεταφερθούν οι δόσεις των εμβολίων δεν έχουν γίνει γνωστές, για λόγους ασφαλείας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι πρόκειται για περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

Τα φορτηγά ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Βέλγιο, φέρνοντας την ελπίδα για την αρχή του τέλους της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Μαξίμου και υπουργεία, Υγείας, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκαν συνέχεις συσκέψεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί. Πρόκειται για μια γιγαντιαία και δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του φαρμάκου σε ολόκληρη τη χώρα που θα γίνει με κάθε μέσο.

Από τον "Ιπποκράτη" στην "Ελευθερία"

Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο "Ιπποκράτης" αρχίζει η επιχείρηση "Ελευθερία" δηλαδή η διαδικασία των εμβολιασμών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων από την αστυνομία και τον στρατό. Πρόκειται για 7 αποθήκες – ψυγεία σε όλη την χώρα τα οποία αναμένεται να διπλασιαστούν. Παράλληλα, αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και στα εμβολιαστικά κέντρα.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το κέντρο επιχειρήσεων έχει δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα βρίσκονται συνεχώς εκπρόσωποι από την αστυνομία, την πυροσβεστική, τον στρατό, το λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια.

πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση