Κορωνοϊός: Έτσι θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο – LIVE η ενημέρωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 18:13 Κορωνοϊός: Έτσι θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο – LIVE η ενημέρωση

Ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ανοίγει η πλατφόρμα και οι ηλικιωμένοι μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους. Δείτε βήμα – βήμα την διαδικασία.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι… εδώ κι από σήμερα οι συμπολίτες μας άνω των 85 ξεκινούν να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Στο κλίμα αυτό, ζωντανά ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Μαζί τους και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος εξηγεί βήμα – βήμα πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr στην οποία από σήμερα, Δευτέρα 11.01.2021, οι άνω των 85 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για το… τσίμπημα.

«Ανεπαρκές το εμβόλιο αν δεν γίνει η δεύτερη δόση»

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, η οποία εξήγησε το γιατί οι άνω των 85 ετών πήραν… σειρά μετά τους υγειονομικούς, σημειώνοντας πως το εμβόλιο θα γίνει σε δύο δόσεις.

Όπως είπε, η πρώτη «γνωρίζει» στο ανοσοποιητικό μας σύστημα το αντιγόνο του εμβολίου. Μετά την πρώτη δόση, αυτή που ορίζεται να γίνει μετά από 21 μέρες, υπάρχει μια ετοιμότητα για πιο μακρόχρονη ανοσία.

Οι δύο δόσεις στοχεύουν στην πλήρη ανοσοποίηση και αν κάποιος δεν πάρει την δεύτερη δόση, τότε ο εμβολιασμός θα είναι ανεπαρκής.

Κορωνοϊός: Δείτε LIVE εικόνα από την ενημέρωση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση