Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους - Πιθανόν ο πιλότος να βρίσκεται μέσα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 19:04 Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους - Πιθανόν ο πιλότος να βρίσκεται μέσα

Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου

Συντρίμμια του αεροσκάφους του οποίου το στίγμα αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, εντοπίστηκαν πριν από λίγο από super puma των διασωστικών συνεργείων που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου και πιο συγκεκριμένα στο στίγμα που θα δείτε στον παρακάτω χάρτη από την περιοχή.

Συντρίμμια αεροδκάφος

Το σημείο, είναι αυτό που υπέδειξε πριν από μερικές ώρες ένας κυνηγός που ανέφερε πως είχε δει συντρίμμια στην περιοχή Δίκορφο. Επίγειες δυνάμεις σπεύδουν ταυτόχρονα στο σημείο.

Έρευνες αεροσκάφος
Έρευνες αεροσκάφος
Πιθανόν ο πιλότος να βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο

Από τις ομάδες διάσωσης, πιθανολογείται ότι ο πιλότος βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους. Στην εξέλιξη της επιχείρησης, το ελικόπτερο θα κατεβάσει διασώστη για να εξακριβώσει αν όντως βρίσκεται μέσα ο Ιρακινός που αγνοείται καθώς στο σημείο έχει χιόνια και οι επίγειες δυνάμεις δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα συντρίμμια.

Η επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του πιλότου είναι γιγαντιαία. Στις έρευνες συμμετείχαν και Ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

Έρευνες αεροσκάφος
εΡΕΥΝΕς ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους Ιρακινούς

Το αεροσκάφος που αναζητείτο είναι ένα μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής "Egnatia Aviation" με έδρα την Καβάλα, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και επιστροφή στην Κοζάνη, χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο νεαρός εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation, ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ.

Πρόκειται για έναν από τους 100 περίπου εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

ΠΙΛΟΤΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων στις 12:28 το μεσημέρι της Κυριακής. Βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

Από την ώρα εκείνη κάθε επικοινωνία διακόπηκε, χωρίς ο πιλότος να αναφέρει τίποτα για τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση