Επιθέσεις αντιεξουσιαστών υπέρ του Κουφοντίνα: 265 ενέργειες σε δύο μήνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 10:01 Επιθέσεις αντιεξουσιαστών υπέρ του Κουφοντίνα: 265 ενέργειες σε δύο μήνες

Έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μεταξουργείο, έφτασαν οι ενέργειες αλληλεγγύης στο όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα.

Τις 265, έχουν ξεπεράσει πλέον συνολικά οι ενέργειες σε ένδειξη αλληλεγγύης στο καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα από τις 8 Ιανουαρίου, όταν και ξεκίνησε την απεργία πείνας, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Και το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας έβαλαν στόχο οι αλληλέγγυοι το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που βλέπει το κύμα των ενεργειών να "φουντώνει".

Οι περίπου 50 υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, προσέγγισαν το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην οδό Μυλλέρου στη 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Φώναξαν σύνθηματα, πέταξαν τα φέιγ βολάν και μέσα σε λίγα λεπτά εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που σάρωσαν την περιοχή για τον εντοπισμό τους, δεν υπήρξε όμως κάποια προσαγωγή υπόπτου.

Μερικές ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας οι αλληλέγγυοι στον Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν "επισκεφτεί" και το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο Χαλάνδρι. Πέταξαν φέιγβολάν και έγραψαν συνθήματα με κόκκινο σπρέι στους τοίχους, τόσο υπέρ του καταδικασμένου μέλους της 17Ν, όσο και κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι "Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες".

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην 48η ημέρα απεργίας πείνας, αντιδρώντας στην μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού. Νοσηλεύεται από τις 16 Φεβρουαρίου στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα ζήτησε από τους γιατρούς να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα που του έχει τοποθετηθεί, για να παίρνει ορό ενυδάτωσης, εξαιτίας της αδυναμίας του να πιει νερό από το στόμα, όπως και έγινε.

Μετά από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε την Τρίτη διάταξη για "κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς" ώστε να σωθεί η ζωή του καταδικασμένου μέλους της 17Ν.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε αφορμή για σφοδρή σύγκρουση στην ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. "Εσείς έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα και εμείς ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. "(Η κυβέρνηση) εκδηλώνει τη διάθεση δια της σιωπής και της μη λήψης μέτρων, για να υπάρχει μια εμβληματική εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα", είχε δηλώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Βούτσης.

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, the toc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση