Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά: "Η κατάργηση του 8ωρου μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 13:48 Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά: "Η κατάργηση του 8ωρου μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές"

Ως επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

"Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος", ανέφερε σε δηλώσεις του από την πορεία.

"Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό, τι πιο αντιλαϊκό, ό, τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές", σημείωσε επίσης.

Πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: "Καλύτερα να το ξανασκεφτούν".

Μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζη και ο Πάνος Ρήγας.

Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο Σύνταγμα εκεί όπου έχει ήδη φτάσει και το μπλοκ του ΠΑΜΕ. Ακόμη, μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονται στο συλλαλητήριο είναι και το ΜέΡΑ 25.

"Κάτω τα χέρια από το 8ωρο"

"Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων", επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

"Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)", αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση