Γλυκά Νερά - Κυνική ομολογία του δολοφόνου: "Της έκλεισα το στόμα για να μην μιλάει - Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 13:53 Γλυκά Νερά - Κυνική ομολογία του δολοφόνου: "Της έκλεισα το στόμα για να μην μιλάει - Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ" Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Σοκάρουν τα όσα ανέφερε στην ομολογία του ο πιλότος για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις της φρικιαστικής υπόθεσης στα Γλυκά Νερά, μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου ότι εκείνος ήταν αυτός που σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν, μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους τους.

Μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ, το βράδυ της Πέμπτης ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε το έγκλημά του - αφού τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον του ήταν αδιάσειστα- λέγοντας πως στις 4:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαϊου δολοφόνησε τη σύζυγό του πάνω σε καβγά που είχαν μεταξύ τους και στη συνέχεια, επί 2 ώρες και 20 λεπτά προετοίμαζε και "σκηνοθετούσε" τη φανταστική ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του.

"Προσπάθησα να της κλείσω το στόμα να μην μιλάει"

"Εκείνο το βράδυ, τσακωθήκαμε και πάλι. Τελευταία οι καβγάδες μας ήτανε συχνοί. Συνήθως για ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας και για το παιδί. Μου είπε να σηκωθώ και να φύγω από το κρεβάτι. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Λίγο πριν βάλει το παιδί στην κούνια του είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι. Θόλωσα. Και προσπάθησα όπως ήταν πάνω στο κρεβάτι, να της κλείσω το στόμα, να μην τα λέει αυτά", είπε ο 32χρονος στην ομολογία του.

"Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του. Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ", πρόσθεσε στην ομολογία του δολοφόνος.

"Θα εκτίσω την ποινή και θα επιστρέψω στο παιδί μου"

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του πιλότου, δεν ήταν κάποιο από τα τουλάχιστον 4 ευρήματα-"γρίφους", στα οποία πιλότος θα έπρεπε να δώσει πειστικές απαντήσεις, αλλά η περιστροφή των γεγονότων γύρω από το 11 μηνών παιδί τους, σε κάθε γύρο ερωτήσεων για κάθε εύρημα.

Εντύπωση προκαλούν τα όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σχετικά με την πονιή του και το βρέφος.

"Φαίνεται να τον ενδιέφερε τι θα γίνει το παιδί και ότι αυτή η σκέψη προκάλεσε την απόφασή του να συγκαλύψει το έγκλημά του. Μετά την ομολογία του μάλιστα είπε ότι θέλει να δει τι ποινή θα του επιβληθεί, να την εκτίσει και στην συνέχεια να επιστρέψει πάλι κοντά της για να αναλάβει την φροντίδα της", δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί για τον τρόπο που ο 32χρονος πιλότος αντιμετώπιζε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

"Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο σύζυγος ήταν ο δολοφόνος"

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων δυτικής Αττικής, μιλώντας με τον αστυνομικό που πήρε το μωρό κι εκείνον που έλυσε τον δράστη, το πρωινό της 11ης Μαϊου στα Γλυκά Νερά, τού είπαν ότι "νιώθουμε ότι αυτός το έχει κάνει".

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της δολοφονίας, του αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος και σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

"Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ 'ψαγμένο'. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του", είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και συνέχισε: "Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά".

Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι ο συνάδελφός του αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. "Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε".

Πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το παιδί επειδή ο νους του πήγε στο κακό. "Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος", ανέφερε.

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι "μου έλεγε πνιχτά 'λύσε με, πνίγομαι', του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά".

Υπενθυμίζεται ότι, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον 32χρονο πιλότο που ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της:

-Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και

-Κακοποίησης ζώου.

Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

-Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του

-Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση