Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση Χαρδαλιά για την άρση μέτρων – Αλλαγές για μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας και self tests

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 18:09 Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση Χαρδαλιά για την άρση μέτρων – Αλλαγές για μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας και self tests

Είναι σήμερα Τετάρτη, 23.06.2021, αλλά μοιάζει με… Παρασκευή, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα.

Για την ακρίβεια άρση μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, με το newsit.gr να σας έχει ενημερώσει εγκαίρως για τις αλλαγές που έρχονται στο ζήτημα της μάσκας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των self tests για τους εμβολιασμένους.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 520 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 225 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 41 (σ.σ. δείτε αναλυτικά εδώ την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Μαζί με τον τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Παπαευαγγέλου αφού αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα είπε οτι η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφής και ευχάριστη. Τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Η θετικότητα μάλιστα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες η θετικότητα είναι κάτω του 1%. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές. Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα. 

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση Χαρδαλιά

Προσαρμοσμένη αναζήτηση